Izložba koja pokazuje kako je „Vojska Srbije najbolja kad je najteže“

U Maloj galeriji Doma Vojske u Beogradu otvorena je izložba fotografija „Vojska Srbije – najbolji kad je najteže“, na kojoj je prikazano angažovanje pripadnika VS za vreme vanrednog stanja i pandemije koronavirusa.

Tokom gotovo dva meseca, od 15. marta do 7. maja, više od 1.500 pripadnika Vojske Srbije bilo je svakog dana angažovano na poslovima zdravstvenog i fizičkog obezbeđenja, dezinfekcije, logistike, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Otvarajući izložbu fotografija direktor Medija centra „Odbrana“, potpukovnik Biljana Pašić istakla je da su pripadnici Vojske, svojim nesebičnim i nepokolebljivim angažovanjem tokom pandemije, još jednom pokazali da sa pravom uživaju veliko poverenje naroda.

Navela je da je Vojska tokom vanrednog stanja za veoma kratko vreme opremila privremene bolnice i pružila mogućnost građanima da koriste njihove zdravstvene kapacitete i dodala da je u rekordnom roku formirana jedna od najboljih kovid bolnica na Karaburmi, obezbeđene zdravstvene ustanove, državne granice, ustanove socijalne zaštite...

Uporedo s tim aktivnostima, nisu zapostavljeni ni redovni zadaci na unapređenju obuke i operativne sposobnosti jedinica, kaže Pašić.

Kako se dodaje u saopštenju, fotoreporteri „Odbrane“ neprekidno su bili u kovid bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kruševcu, na gradskim trgovima i ulicama sa pripadnicima ABHO jedinica koje su, samostalno i zajedno s ruskim kolegama, dezinfikovale javne površine i objekte u 37 gradova u Srbiji.

Izložba fotografija „Vojska Srbije - najbolji kad je najteže“ biće otvorena do 4. jula.