Читај ми!

Сила Турке не моли

Прва Туркиња која се обнажена сликала за „Плејбој“ изазвала је бурне реакције широм Немачке, где живи, али и шире. Сила Сахин каже да јој је доста живљења по ригорозним правилима и да су изазовне фотографије њен начин да се избори за слободу, као Че Гевара.

Сила Сахин, 25-годишња девојка турског порекла која живи у Берлину, доскора је била пример за понашање модерне муслиманке у мултикултуралном друштву.

Успешна глумица је звезда немачке сапунице Good Times, Bad Times са много обожаватеља и родитељима који су се поносили њоме.

Међутим, њен последњи потез шокирао је њене родитеље и рођаке, а и поједине обожаваоце.

Лепа Туркиња сликала се за „Плејбој" (Playboy) прилично откривена и тако својој конзервативној породици послала поруку о слободи.

„Урадила сам то јер сам желела да се коначно ослободим. Ове фотографије су ослобођење од свих забрана и рестрикција које сам трпела кроз детињство", изјавила је Сила.

Њена породица је била згрожена, а мајка је прекинула сваки контакт са њом.

Сила је, ипак, успела да разговара са оцем, такође глумцем, који је изразио забринутост због реакција не само турског друштва у Немачкој, већ и муслимана широм света.

Глумица је изјавила да је фотографијама желела да позове на акцију и друге Туркиње које су, такође, патиле због свог порекла, које подразумева да је њихов избор често ограничен, да су им мужеви унапред изабрани и да им је чедност строго чувана.

„Предуго сам се трудила да радим све како треба. Желим да ове фотографије покажу младим Туркињама да је у реду да живите како желите."

Њен потез шокирао је и ширу јавност, јер је Сила прва Туркиња која се обнажила за „Плејбој".

„Осећам се помало као Че Гевара. Читав живот слушам мушкарце како ми говоре да не треба да излазим, да се дотерујем и да имам мушке пријатеље. Тако сам развила екстремну жељу за слободом."

број коментара 30 Пошаљи коментар
(субота, 30. апр 2011, 06:36) - anonymous [нерегистровани]

Odg: Показала се

Ovim potezom je pokazala hrabrost i zelju da sama kontrolise svoj zivot. Kao muskarac ja joj cestitam. A ti i takvi ko ti krite se u misjim rupama. Ako nisi znao pre nego sto ih je zmija navela na pogresan put Adam i Eva su bili goli.

(среда, 20. апр 2011, 10:24) - anonymous [нерегистровани]

Ce i sloboda

Svaka cast na ovom komentaru. Uklapanje u mejnstrim primitivizma i utapanje u medijsku masineriju nema nikakve veze sa idejama o ljudskoj slobodi koje su bile bliske Ce Gevari i drugim velikim borcima za slobodu. Ovakvi snimci ni na koji nacin ne emancipuju zenu nego je svode na gomilu predrasuda i unapred odredjenih drustvenih sablona.

(среда, 20. апр 2011, 10:11) - anonymous [нерегистровани]

Жене

Не слажем се да жене треба да постану најгоре "крпе" али се слажем са њиховом слободом. После свега не можемо жене држати у тами више јер нити је природно нити нормално. Данас жена у свету има све више и разлика између жена и мушкараца, у броју, постаје све већа...

Волим све жене, и овај свет би био велика депресија да није компликованог женског мозга и изгледа

(среда, 20. апр 2011, 10:05) - бт [нерегистровани]

Лутка са насловне стране

Бора је за овакве несретне случајеве одавно написао песму. Ко их подржава нека се подсети њених стихова...

(среда, 20. апр 2011, 09:59) - gastarbeiter [нерегистровани]

Туркиња је била моје...

страствено искуство,тачније-најстраственије!

(среда, 20. апр 2011, 09:40) - Vaso joksimovic [нерегистровани]

Ima pravo na slobodi.....

Pa sta ako je Turskog porekla ima pravo i ona na slobodu devojka se rodila na zapadu svakako videla svet ponasanje driguh poput nje sada velike zvezde a sto nebi i ona posto joj bog sve dao takva lepota koje bi mnoge devojke pozelele svaka cast na hrabrost podrzimo je u svemu puno uspeha u daljem radu.

(среда, 20. апр 2011, 07:58) - anonymous [нерегистровани]

Fina je fina

Pa da,Turci lice na nas,jer mnogo je odavde ljudi otislo u Tursku za vreme osmanske okupacije.Koji su kasnije zasnivali svoje porodice u Turskoj.Turci su mesavina porobljenih naroda(Grka,Srba,Rumuna,Bugara...)Logika...
A ovo devojce je mnogo ubavo. :-)))
Pozdrav za sve Turkinje i lepe zene(kao ova sto je) :-***

(среда, 20. апр 2011, 07:53) - anonymous [нерегистровани]

Podrska

Apsolutno podrzavam gole zene.

(среда, 20. апр 2011, 07:41) - anonymous [нерегистровани]

"zgodna"

u pravu si......550 godina turcizma u Srbiji naravno da lici na nase:)

(среда, 20. апр 2011, 07:02) - cika Boza [нерегистровани]

odgovor Bojanu

a bre dete mislis da bi ona tebe htela pa ako se svukla nije na izvolte koliko ima malogradjana nismo dzaba bili toliko vekovima pod turcima!