Читај ми!

Рекао да нема ништа да пријави - пас открио шверцоване томпусе на аеродрому

Цариници су на Аеродрому „Никола Тесла", у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења више од 1.000 томпуса, којима је један путник напунио свој кофер.

Рекао да нема ништа да пријави - пас открио шверцоване томпусе на аеродрому Рекао да нема ништа да пријави - пас открио шверцоване томпусе на аеродрому

Прекршај је откривен када је 44-годишњи домаћи држављанин, који је допутовао из Париза, преузео свој пртљаг са карусела и упутио се ка излазу. 

Цариницима, који су га зауставили у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за пријављивање, потврдио је да са собом не носи ништа сем личног пртљага. 

Међутим, службени пас, специјално обучен за откривање дувана и дуванских производа, који је такође учествовао у контроли, одреаговао је на један од његових кофера, због чега је пртљаг прегледан на скенеру.

Снимак је показао је да се у коферу налази нешто што изазива сумњу, па је кофер отворен и у њему је, поред нешто мало гардеробе, пронађено и 1.055 кубанских цигара.

Највише је било томпуса марке ''Cohiba Habana Montecristo'' чак 465 комада, потом 325 томпуса из ограничених серија марки ''Cohiba'' и ''H.Upmann'', 125 цигара робних марки ''H.Upmann'' и ''Romeo y Juliet'', као и 140 томпуса без ознаке о робној марки.

Вештачењем ће бити утврђено да ли је реч о оригиналној или фалсификованој роби, а против домаћег држављанина ће бити покренут прекршајни поступак пред надлежним судом.  

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се