Читај ми!

Завршен четврти „Виминацијум фест“

У амфитеатру Археолошког парка Виминацијум у Костолцу, проглашењем победника, затворен jе четврти „Виминацијум фест – митови стари и нови“. На фестивалу се такмиче представе професионалних позоришта засноване на митским догађајима или личностима и појавама које временом постају мит.

За најбољу глумицу четвртог Виминациум феста жири је прогласио Кристину Јањић Стојановић јер је играјући Касандру и Ифигенију у представи Окамењено море Позоришта „Бора Станковић“, успела да донесе два снажна и тешка лика на потпуно различите начине раздвојивши њихов карактер посебним бојама како би публика могла да их доживи у потпуности.

„Заправо нас је ова атмосфера, овај амбијент повукао и то је све било много другачије него на сцени у позоришту. Добило је неку потпуно другу димензију. Свима је било стварно драго, јер смо сви дали максимум те вечери и мислим да смо били заиста добри“, наводи најбоља глумица фестивала, Кристина Јањић Стојановић.

Најбоља представа фестивала је Југославија моја домовина, реализована у сарадњи фондације Фридрих Еберт Стифтунг, позоришта из Приједора и Гледалишча Копер.

„Осећај је фантастичан искрено. Нисам очекивао јер је конкуренција била изузетна. Увек негде у нама као ствараоцима постоји очекивање да ћемо освојити неку награду. Мени је изузетно драго јер смо и први пут на Виминацијум фестивалу“, напомиње директор Позоришта Приједор, Срђан Књегињић.

„Та прича о добро скројеном комаду, инвентивној режији и глумцима који знају свој посао и здушно га раде, је некако у овој представи највише фасцинирало жири“, наглашава књижевник Милош Латиновић, председник жирија.

Фестивал је затворен концертом Београдског диксиленд оркестра у римској арени Археолошког парка Виминацијум.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се