Скоро половина испитаних Американаца жели Двејна Џонсона „Стену“ за председника

Према недавно спроведеном истраживању јавног мњења у Америци, најмање 46 одсто испитаних би подржало председничку кандидатуру глумца Двејна Џонсона.

Познати глумац и бивши професионални рвач Двејн Џонсон „Стена“ је наговестио да би могао да буде кандидат за председничке изборе у Америци 2024. године. Анкета коју је у уторак објавила агенција „Пиплсеј“ сугерише да би готово половина свих одраслих Американаца подржала ову кандидатуру.

У анкети која је обављена од 2. до 4. априла, учествовало је 30.138 одраслих Американаца и резултати показују да чак 58 одсто подржава неку од опција политичке активности Двејна Џонсона и Метјуа Меконахија који жели да постане гувернер Тексаса.

Њих 29 одсто подржало би кампању Џонсона за председника и глумца Метјуа Меконахија за гувернера Тексаса, док је 17 одсто рекло да би подржали само Џонсонову кандидатуру.

Поред Џонсона, анкета је тражила од испитаника да наведу и друге познате личности за које мисле да би требало да се кандидују за председника. Председничку кандидатуру Анђелине Џоли би подржало 30 одсто испитаних, док је 27 одсто подржало Опру Винфри, а других 22 одсто Тома Хенкса.

Више од 63 одсто Американаца мисли да би холивудске звезде биле „добри политичари“ уколико имају „политичке амбиције“ или „прави тим иза себе“. А 81 одсто верује да звезде имају утицаја на јавно мњење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво