Читај ми!

Спас за Теслину кулу!

Операција "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" успела! У интернет акцији сакупљено је неопходних 850.000 долара за откуп земљишта на којем је Теслина кула. Следи куповина земљишта, а затим и уређење простора, колико то буду дозволила средства која ће наставити да се прикупљају до 29. септембра.

Захваљујући анонимној донацији од 33.333 долара прекорачена је сума која је била неопходна за спасавање лабораторије Николе Тесле у Шорхему у америчкој савезној држави Њујорк.

У интернет акцији "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" прикупљено је већ више од 940.000 долара, што је више него што је првобитно планирано.

За откуп земљишта на којем се налази грађевина Варденклиф кула, познатија као Теслин торањ или Теслина кула неопходно је 1,7 милиона долара.

Држава Њујорк обећала је да ће уколико у кампањи буде прикупљена половина средстава учествовати исто са 850.000 долара.

Група ентузијаста путем сајта The Oatmeal покренула је кампању за коју је планирано да траје до 29. септембра у поноћ. 

Акција и даље траје, на том, али и на сајту Indiegogo.com/teslamuseum. 

Амерички блогер Метју Инман који стоји иза сајта The Oatmeal каже да су у компанији одлучили да се укључе у акцију како би Кула „дошла у праве руке и коначно била реновирана како би на одговарајући начин представљала једног од највећих проналазача нашег доба".

Први корак ка Музеју Николе Тесле је начињен – новац је сакупљен. Следи куповина земљишта, а затим и уређење простора, колико то прикупљена средства буду дозволила.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. авг 2012, 11:27) - Prioriteti! [нерегистровани]

Nasa stvarnost:

A svi znamo koliko je placeno onom sto je nekom jadniku polomio kosti!

(четвртак, 23. авг 2012, 01:09) - anonymous [нерегистровани]

I mene cudi

Zasto niste stavili originalan link do aukcije, mozda jos neko nas zeli da donira novac. Nije zabranjeno.

(среда, 22. авг 2012, 21:26) - Андреја [нерегистровани]

Свака част!

Свака част Метјуу и читаоцима сајта Theoatmeal који су још једном показали да за вредан циљ могу да скупе новац! Сад остаје само да видимо да ли ће и дурга страна своја обећања да испуни и да ли ће се прикупити средства да се сам музеј овом великану сагради.

(среда, 22. авг 2012, 20:19) - Jovica [нерегистровани]

Originalni link

Ne znam zasto RTS nije objavio originalni link ove aukcije. Nadam se da ce moj komentar biti objavljen. Do sada je ustvari prikupljeno oko $937,000 i svaog casa se suma uvecava a ostalo je jos 39 dana do kraja aukcije. Nadam se da ce se prikupiti poprilicna suma za pocetak izgradnje ovog muzeja.

(среда, 22. авг 2012, 19:25) - VS [нерегистровани]

Prvi Teslin muzej u Americi postaje stvarnost

Zahvaljujuci internet akciji i dobroj volji 20 ak hiljada Teslinih postovalaca za sada je prikupljeno $ 935 hiljada dolara. Akcija traje jos 38 dana ( do 29.Septembra 2012). Verujemo i nadamo se da ce Muzej Nikole Tesle postati stvarnost kako bi se odala velika pocast najvecem pronalazacu svih vremena.

(среда, 22. авг 2012, 18:46) - anonymous [нерегистровани]

A zar to Tesla nije već jednom otkupio

Ako nije i 10 na n puta n-> beskonačnosti brzinom svjetlosti.