Читај ми!

Енергетска наруквица обична превара?

После одлуке суда у корист купаца, компанији "Power Balance" која стоји иза популарних енергетских наруквица, прети стечај јер, према писању америчких медија, треба да исплате одштету од 57 милиона долара. Компанија у јануару признала превару, јер „нема научних доказа да наруквица даје додатну равнотежу, снагу и координацију“.

Америчка компанија "Power Balance" (PB), која производи енергетске наруквице, мораће да плати одштету од 57 милиона долара због преваре купаца, пишу амерички медији.

Према тврдњама Сакраменто бизнис журнала, компанији "PB" прети стечај, након што је суд пресудио у корист купаца који су тужили компанију због тога што је њихов производ, односно енергетска наруквица, обична превара.

Информацију о стечају су руководиоци компаније "PB" потврдили, али су истакли да ће ускоро избацити нови производ на тржиште.

"'PB' ће, заправо, у наредних неколико недеља лансирати нови производ", рекао је њихов представник Џејсон Дамата и навео да нагодба није 57 милиона долара, већ милион долара.

У јануару ове године, компанија "PB LLC" из Калифорније признала је да њихова 30 долара вредна наруквица „не помаже спортистима дајући им додатну равнотежу, снагу и координацију".

„Признајемо да нема поузданих научних доказа који би поткрепили наше тврдње, што значи да смо преварили купце. Ако се осећате превареним нашим рекламама, овим желимо да се извинимо и да вам понудимо да вам вратимо новац у целости", објавила је компанија.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво