Читај ми!

Зашто је добро трчати, а нарочито са псом

Ако имате пса за љубимца, знајте да трчање са њим пружа изврсне користи за ваше физичко и ментално здравље, али и за здравље животиње. Осим осигуране добре линије, бићете мање склони анксиозности и депресији, а и срце ће - боље радити.

Почетак дана који подразумева трку са псом, одличан је начин да порадите на здрављу али и да остварите везу са љубимцем.

Пса ћете лакше да интегришете у свој „чопор" а научиће и потребне социјалне вештине.

Трчање ће упослити различите мишиће вашег пса, а и њима је потребно да редовно сагоревају калорије.

Физичке користи укључују јаче срце и плућа и за вас и за вашег пса! Са све већим бројем паса који имају прекомерну тежину, доследна рутина трчања ће вам помоћи да задржите омиљеног љубимца у здравом распону тежине.

Студије су показале да активан начин живота смањује стрес и анксиозност и код људи и паса.

Још боље, показало се да активни пси живе дуже и срећније. Када су пси недовољно стимулисани, могу бити деструктивни, хиперактивни па чак и агресивни.

Трчање их излаже новим призорима, звуковима и мирисима дајући им довољно стимулације.

Када трчите са псом, успут упознајете друге власнике и псе. То им даје прилику да се „спријатеље" и уче се добром понашању према другим животињама.

Ваш крзнени партнер за трчање помоћи ће вам да, ако осетите умор, ипак наставите даље да вежбате и трчите.

Они који воле џогинг, тврде да им је лепше када трче са својим псом.

Уместо да обраћају пажњу на време трчања или сагорене калорије, они су усредсређени на уживање у трчању са својим сапутником.

Ипак, водите рачуна да у рутину трчања пса уведете постепено. Вежбајте заједно и удаљеност на којој ћете бити током заједничког џогирања. 

Трчање са псом је одличан начин да се повежете са њим. Пси ће се посебно везати за вас ако учествујете заједно у истој активности као што је једноставно - трчање.

И будите сигурни, у целој акцији, пас ће вас посматрати увек као пријатеља, а не као конкуренцију која ће можда - пре стићи на циљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво