Читај ми!

Милица Милша: Кад имате здравље - имате све

Пандемија коронавируса неким породицама донела је праве драме, борбе и стрепњу. Када све прође лакше је присећати се, али је то веома важно, јер на туђим искуствима и причама можемо научити доста.

Гошћа РТС Ординације глумица Милица Милша, истакла је да је свако преживљавање велика победа.

„Победа над короном је преживети корону. Преживели смо је и ја и Жарко, који је био у болници и сада је добро, опоравио се", рекла је глумица.

„Остали смо у корони без драгих пријатеља, пре свега без Милана Милеуснића, нашег кума, он је велики хуманиста и такав човек се неће родити са дивним особинама које је имао", истакла је Милица.
 
„Било је језиво. Помислите да вам је боље, али сутрадан је лошије. Постоји страх, мада нисам имала ирационални страх. Знала сам да имам коронавирус, који сам добила од колеге на послу. Болело ме је грло, тестирала сам се, урадила сам крвну слику и де-димер. То мора стално да се контролише", рекла је Милица Милша.

„Жарку се болест искомпликовала једанаестог дана, имао је високе температуре, преко 39 степени Целзијуса. Јако је кашљао, резултати су били лоши и све је било повећано. Докторка Вања Милеуснић напоменула је да одмах мора у болницу, јер је имао обострану упалу плућа. Отишао је на ВМЦ, где су лекари сјајни", рекла је Милица.

Додала је да су тада кренуле инфузије, које су трајале и до 18 сати.

„Жарко је био око 14 дана у болници. Ја нисам могла да изађем из куће, јер сам била позитивна, Антоније не живи са нама. Снимала сам клипове, бодрила сам га, тамо нема телефона. Од кортикостероида скаче и шећер, Жарко је прошао голготу", напомиње глумица.

„Жарков повратак кући, у стан на четвртом спрату без лифта, био је тежак јер се он једва попео. Доктори напомињу да после короне не сме да се носи терет. Ми мислимо у глави да можемо, али не треба, јер је здравље окосница свега. Ако сте здрави имате све", закључила је Милша.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво