„Затворски фитнес“ идеалан за одржавање кондиције у самоизолацији

Вежбати се може чак и у ограниченом простору. Све што вам треба је мало воље и да се отарасите изговора.

Ел-Џеј Фландерс осмислио је низ вежби док је био на издржавању казне у затвору. Описао их је у књизи Вежбање у ћелији (Cell Workout). 

Овај начин одржавања кондиције усмерен је ка оним вежбама у којима се користи тежина тела вежбача, а могу се извести на простору 180 са 250 (мало већа површина од брачног кревета), пише британски Гардијан.

Сада када напоље не можемо, ово се чини као идеално решење. Треба само да почнете.

Станите у раскорачни став, стопала нека буду у ширини кукова, леђа исправите и главу држите усправно. Трчите у месту, али тако да стопалима додирнете задњицу сваки пут. Руке држите благо повијене. Полако убрзавајте. 

Станите у раскорачни став, стопала нека буду у ширини кукова, а руке истужите изнад главе. Активирајте мишиће абдомена. Пренесите тежину на десно стопало, леву ногу савијте у колену, подижите је и испружите укосо удесно док руке спуштате ка поду али на супротну страну од ноге – ка левом куку док се благо окрећете у струку. Вратите се у почетни положај и поновите све, сада другом ногом и на другу страну.

Вежба позната као Jumping jack (благо размакнуте ноге, стопала усмерена ка споља, руке подигнуте тако да формирате звезду) ефикаснија је уколико током доскока руке не враћате равно надоле већ их укрштате, као и стопала.

Наравно, ту је и „даска“ (на енглеском plank) која не захтева много простора. 

Будите пажљиви при извођењу вежби, не претерујте и слушајте своје тело. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво