Забрана алкохола на Гренланду, као превентива насиљу

У време када људи морају да остану код куће због коронавируса, власти Гренланда су забраниле коришћење алоколних пића у главном граду Нуку и околини. Циљ забране је превентива, због смањења насиља над децом. Забрана важи до 15. априла.

Премијер Ким Киелсен истакао је да криза изазвана појавом коронавируса затева различите мере опреза. "У сржи моје одлуке је заштита деце. Она морају имати сигуран дом", истакао је премијер.

Гренланд бележи високу стопу сексуалног насиља над малолетницима, а неке студије показују да је трећина данашњих одраслих људи то искусила током детињства. Многи сексуално насиље над малолетницима повезују с алкохолом и дрогом.

"Под утицајем алкохола људи су и неопрезнији, што доприноси ширењу вируса", објаснио је такође Киелсен.

Гренланд је аутономна територија Данске и највеће острво на свету. На њему живи око 55.000 људи, а трећина њих у главном граду Нуку.

Према званичним подацима, десет људи на Грендланду је заражено коронавирусом, а нико није умро. Грендланд је следио Данску у одлуци да затвори границе за странце 14. марта, два дана пре него што је забележио први случај на својој територији.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво