Читај ми!

Ендру и Хари – принчеви који неће махати са балкона на прослави поводом платинастог јубилеја краљице Елизабете

Краљица Елизабета увелико планира детаље велике прославе поводом 70 година на британском трону следећег месеца, саопштено је из Бакингемске палате, али два члана краљевске породице, принчеви Ендру и Хари, биће искључени са манифестације.

Ендру и Хари – принчеви који неће махати са балкона на прослави поводом платинастог јубилеја краљице Елизабете Ендру и Хари – принчеви који неће махати са балкона на прослави поводом платинастог јубилеја краљице Елизабете

Владавина Елизабете Друге (96) најдужа је у британској историји, она је у фебруару обележила платинасти јубилеј. У ту част, почетком јуна одржавају се разне свечаности.

Из Бакингемске палате су најавили да ће краљица присуствовати већини тих догађаја.

Четвородневна манифестација почиње 2. јуна, годишњом војном парадом "Trooping the Colour" у центру Лондона, након чега следи служба у катедрали Светог Павла, концерт испред Бакингемске палате…

Једна од карактеристика свих великих краљевских дешавања је окупљање бројних грађана али и туриста којима чланови краљевске породице машу са балкона палате. 

Али, краљица је овог пута одлучила да њен син принц Eндру и унук принц Хари – овог пута неће бити тамо.

Принц Ендру се повукао са јавних дужности због повезаности са покојним осуђеним америчким сексуалним преступником Џефријем Епстином, и одузете су му војне и краљевске титуле.

На углед принца утицала је и тужба из САД у којој је оптужен за сексуално злостављање тинејџерке Вирџиније Ђуфре.

И принц Хари, млађи син наследника принца Чарлса, одустао је од краљевских дужности и након тога се преселио у Лос Анђелес са супругом Меган Маркл.

„Након пажљивог разматрања, краљица је донела одлуку да ове године присуство на балкону буде ограничено на чланове породице који службено обављају јавне дужности у име краљице", рекао је портпарол палате.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво