Читај ми!

Британски принц Ендру губи војне чинове и краљевске титуле

Пошто адвокати британског принца Ендруа нису успели да убеде америчког судију да одбаци тужбу против војводе од Јорка за сексуално злостављање, губи све војне чинове и титуле.

Бакингемска палата саопштила је да је уз сагласност британске краљице Елизабете Друге, војвода од Јорка вратио је све своје војне чинове и краљевске титуле.

"Војвода од Јорка и надаље неће обављати своје јавне дужности и у судском процесу ће се бранити као приватни грађанин", додаје се у саопштењу.

Дужности принца Ендруа биће распоређена међу члановима краљевске породице.

Извор листа Гардијан из Бакингемске палате тврди да принц неће више користити титулу "Његово краљевско височанство" на било ком јавном догађају.

Потез британског двора уследио је неколико сати након што се у писму које је подржало више од 150 војних ветерана моли краљица Елизабета да одузме почасне војне улоге принцу због онога што су описали као своју "узнемиреност и бес".

Бакингемска палата је раније данас саопштила да нема коментар на то отворено писмо.

Судија окружног суда на Менхетну Луис Каплан одбио је понуду британског принца Ендруа да одбаци тужбу Вирџиније Ђуфре којом се војвода од Јорка терети да ју је сексуално злостављао када је имала 17 година и да је подводио покојни финансијер Џефри Епстајн

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво