Читај ми!

Битка за преузимање Твитера: Маск и Дорси удружени у критици управног одбора

Након што се управни одбор „Твитера“ састао како би ојачао одбрану од непријатељске понуде Илаона Маска за преузимање, најбогатији човек на свету је серијом критичких објава на Твитеру покушао да искористи саму платформу против управног одбора, у чему му се придружио и Џек Дорси.

У серији објава на Твитеру, Илон Маск је покушао да чланове управног одбора представи као неодговорне, зато што су одбили његову понуду.

Међутим, оно што је многима деловало још чудније, је да је сличне оптужве објавио и Џек Дорси, суоснивач Твитера који се са места извршног директора повукао у новембру, али остао члан управног одбора до следећег месеца.

Дорси је одбору замерио да „конзистентно доприноси дисфункцији компаније“ и додао да се слаже са оценом коју је изрекао Гери Тен, да лоше руковођење одбора „буквално може да допринесе да вредност компаније падне за милијарду долара“.

Када је један корисник Твитера питао Дорсија да ли му је дозвољено да овако јавно коментарише одлуке одбора, Дорси је једноставно одговорио – „Не“.

Маск је покушао да оспори рад одбора зато што његови чланови имају јако мали удео у акцијама Твитера.

„Са Џековим одласком, цео управни одбор Твитера не поседује готово никакве акције!“, тврди Маск. „Објективно, њихови економски интереси једноставно нису усклађени са акционарима“. (По Масковом мишљењу, да су велики акционари, сигурно не би одбили сјајну понуду коју је дао.)

Извршни директор „Тесле“, понудио је да откупи акције Твитера за 54,20 долара по акцији, што је приближно 43 милијарде. У петак је одбор објавио да се одлучио да одбије понуду и да ће компанија усвојити план власничких права ограниченог трајања – стратегију која се користи против непријатељског преузимања компанија.

Маск је рекао да неће дати нову понуду, мада је сасвим могуће да се непредвидиви милијардер предомисли. Што се тиче „Твитера“, можда ће покушати да пронађу купца за кога сматрају да је прикладнији.

Вреди напоменути, да не постоје докази који би указивали на неки формално организован дослух Маска и Дорсија. Али чак и ненамерна или неформална кампања двојице најважнијих играча у овој бици – која допре до укупно 90 милиона људи на Твитеру – могла би да игра важну улогу у окретању јавног мњења против одбора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво