Читај ми!

Твитер се мигољи, „смртоносна пилула“ спремна за Маска

Извршни одбор „Твитера“ најавио је да ће компанија усвојити план власничких права ограниченог трајања – такозвану „смртоносну пилулу“ која се користи против непријатељског преузимања компанија.

Иако компанија није директно навела зашто је предузела такав корак, прилично је сигурно да је то учињено због понуде Илона Маска да купи 100 одсто власништва „Твитера“ за 43,4 милијарде долара.

Маск тренутно поседује 9,2 одсто удела, а јуче је понудио да у готовини откупи преосталих 90,8 одсто по цени од 54,2 долара по акцији.

Упркос томе што 43,4 милијарде долара јесте много новца, Маскова понуда није толико великодушна, јер су акције „Твитера“ доскоро вределе преко 60 долара, а пројекције су да ће се вратити на ту вредност.

Твитер је навео да је њихов најновији потез усвајања плана власничких права учињен да би се омогућило акционарима да остваре пуну вредност своје инвестиције у компанију.

Међутим, план власничких права ограниченог трајања се доноси скоро искључиво како би се спречило непријатељско преузимање компаније, односно да се „смањи шанса да било који ентитет, особа или група стекну контролу над Твитером кроз тржишно откупљивање без плаћања контролне премије свим акционарима“.

У преводу, то значи да ниједан ентитет, особа или група неће моћи да постане власник више од 15 одсто удела компаније у трансакцији коју није одобрио извршни одбор.

Усвојена мера власничких права истећи ће у августу 2023. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара