Читај ми!

Илон Маск жели комплетно преузимање „Твитера"

Милијардер Илон Маск доставио је понуду за стопостотно преузимање „Твитера” по цени од 54,20 долара по акцији. Маск је том приликом навео да је „неопходно да се та компанија трансформише у приватну“.

„Уложио сам у ‘Твитер' јер верујем у његов потенцијал да постане платформа за слободу говора широм света, и јер сматрам да је слобода говора друштвени императив за функционалну демократију", написао је Маск у писму које је упутио председнику „Твитера" Брету Тејлору.

Маск већ поседује 73,5 милиона акција „Твитера", што његов пасивни део у компанији процењује на 2,9 милијарди долара. 

Недавно је објављено да је одустао од планова да се придружи управном одбору компаније „Твитер". 

Вредности акције „Твитера" порасле су за 12 посто још пре званичног почетка радног дана на Вол Стриту, пошто су 13. априла биле на нивоу од 45,85 долара. Маскова понуда тако процењује ову компанију на вредност од 43,4 милијарде долара.

Извршни директор компанија „Тесла" и „Спејс екс", навео је у писму да је тек од када је кренуо са инвестирањем у „Твитер", схватио да та компанија „неће ни напредовати ни служити слободи говора као друштвеном императиву" ако настави да ради на начин као што је то тренутно случај.

„Из тих разлога нудим да купим 100 посто ‘Твитера' за 54,20 долара по акцији у готовини, што је премија од 54 посто у односу на дан пре него што сам почео да улажем у ‘Твитер' и премија од 38 процената у односу на дан пре него што је моја инвестиција била јавно објављена", навео је Маск.

Истакао је да у питању његова најбоља и коначна понуда и да би „ако не буде прихваћена, морао да преиспита своју позицију као акционара".

„Твитер" има изузетан потенцијал, откључаћу га", закључио је Маск.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво