Читај ми!

Адел напустила интервју, новинар суспендован

Водитељ јутарњег програма аустралијске ТВ станице Канал 7 (Channel 7) Мет Доран, суспендован је на две недеље пошто је прекршио основно правило и признао Адел да није преслушао њен нови албум „30“, због чега је она напустила заказани интервју.

Водитељ емисије Weekend Sunrise, Мет Доран и ТВ екипа допутовали су у Лондон да ураде ексклузивни интервју са Адел поводом њеног новог албума 30, који је наводно плаћен милион долара заједно са лиценцним правима за приказивање ексклузивног интервјуа Опре Винфри Adele's One Night Only и једносатног концерта. Ово је требало да буде једини интервју који је Адел дала за неки аустралијски медиј.

Доран је током разговора признао како је преслушао само једну песму с албума, а Адел је истог тренутка прекинула интервју. Доран је покушао да се извини тврдећи да је пропустио да отвори мејл у коме му је прослеђен материјал за преслушавање, али без успеха.

У оштрој конкуренцији међу аустралијским ТВ станицама, овај интервју је требало да буде ударна емисија на Каналу седам, који води сталну битку са Каналом девет.

Доран је у изјавама за аустралијске медије упорно покушавао да се оправда истим аргументима тврдећи да „није имао појма“ да има снимак целог албума који је објављен 19. новембра, неколико недеља после Дорановог пута у Лондон.

„Ово је најважнији мејл у мом животу који сам пропустио да отворим“, жали се водитељ.

Издавачка кућа „Сони“ ставила је вето на објављивање интервјуа, као и објављивање снимка разговора који је Опра Винфри водила са Адел.

Друштвене мреже су биле преплављене различитим реакцијама, од оних који су водитеља бранили, до оних који су га критиковали.

Новинар Питер Форд је написао да је ово прилично незгодна ситуација, али да је Доран иначе познат као особа која увек извршава своје задатке.

Списатељица Тарла Ламбер навела је да постоје хиљаде квалификованих новинара који би урадили све да буду на Дорановом месту и како је овај „скандал“ очигледан пример како неки људи злоупотребљавају своје привилегије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво