Читај ми!

Адел напустила интервју, новинар суспендован

Водитељ јутарњег програма аустралијске ТВ станице Канал 7 (Channel 7) Мет Доран, суспендован је на две недеље пошто је прекршио основно правило и признао Адел да није преслушао њен нови албум „30“, због чега је она напустила заказани интервју.

Водитељ емисије Weekend Sunrise, Мет Доран и ТВ екипа допутовали су у Лондон да ураде ексклузивни интервју са Адел поводом њеног новог албума 30, који је наводно плаћен милион долара заједно са лиценцним правима за приказивање ексклузивног интервјуа Опре Винфри Adele's One Night Only и једносатног концерта. Ово је требало да буде једини интервју који је Адел дала за неки аустралијски медиј.

Доран је током разговора признао како је преслушао само једну песму с албума, а Адел је истог тренутка прекинула интервју. Доран је покушао да се извини тврдећи да је пропустио да отвори мејл у коме му је прослеђен материјал за преслушавање, али без успеха.

У оштрој конкуренцији међу аустралијским ТВ станицама, овај интервју је требало да буде ударна емисија на Каналу седам, који води сталну битку са Каналом девет.

Доран је у изјавама за аустралијске медије упорно покушавао да се оправда истим аргументима тврдећи да „није имао појма“ да има снимак целог албума који је објављен 19. новембра, неколико недеља после Дорановог пута у Лондон.

„Ово је најважнији мејл у мом животу који сам пропустио да отворим“, жали се водитељ.

Издавачка кућа „Сони“ ставила је вето на објављивање интервјуа, као и објављивање снимка разговора који је Опра Винфри водила са Адел.

Друштвене мреже су биле преплављене различитим реакцијама, од оних који су водитеља бранили, до оних који су га критиковали.

Новинар Питер Форд је написао да је ово прилично незгодна ситуација, али да је Доран иначе познат као особа која увек извршава своје задатке.

Списатељица Тарла Ламбер навела је да постоје хиљаде квалификованих новинара који би урадили све да буду на Дорановом месту и како је овај „скандал“ очигледан пример како неки људи злоупотребљавају своје привилегије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 27. нов 2021, 14:43) - Maja [нерегистровани]

I treba

Ko je arogantan, Adel ili voditelj?
Ako želiš o nečemu da razgovaraš, valjda treba o tome i da se informišeš. Naravno da je trebalo da presluša ceo album. Intervju je tim povodom i zakazan. Inače, mogao bi da joj postavlja samo pitanja lične prirode ili neka u vezi sa albumom na osnovu onoga što se već čulo/videlo. To nije profesionalni pristup novinara, već odrađivanje posla. Uredništvo mu je dalo preblagu kaznu.
Podrška za Adel!

(уторак, 23. нов 2021, 12:15) - anonymous [нерегистровани]

auuu...

koja glupost, nisam znao da moras preslusati njene pesme da bi mogao raditi intervju sa njom.Ko je ona i sta je umislila da je ona?...ovaj novinar se jos i pravda.

(уторак, 23. нов 2021, 11:11) - mirjana [нерегистровани]

????

Novinar ''platio'' sto je bio iskren? pa,sta ako nije islusao sve pesme?razumem ,intervju je bio zbog novog albuma,ali valjda je mogao da pita i nesto drugo! Adel se ponela bas kako ''zvezda'' sto ce reci arogantno?usput i ja sam cula samo Easy on my ,nista narocito,za moj ukus.Podrska novinaru.