Читај ми!

Случај Болдвин: Помоћник редитеља „Рђе“ имао безбедносне пропусте и раније

Помоћник редитеља на снимању филма „Рђа“, где је Алек Болдвин устрелио колегиницу Халину Хачинс, имао је пропусте у обезбеђивању сигурног радног окружења у ранијим продукцијама, тврди реквизитерка која је радила са њим.

Реквизитерка Меги Гол, која је била део екипе серије Into the Dark, у фебруару 2019. године, каже да је Дејв Холс испрва деловао као љубазни, старији асистент редитеља који прати правила, али да је тај утисак брзо нестао.

„Није одржавао безбедно радно окружење. Скоро увек се дешавало да простор за снимање постане клаустрофобичан, није било ознака за евакуацију у случају пожара, излази су били блокирани... састанци о безбедности на снимању нису постојали“, рекла је Голова за Ен-Би-Си њуз.

Према судским списима, Холс је предао реквизит Болдвину пре смртоносне пуцњаве на ранчу у Новом Мексику, наводећи на погрешан закључак да у оружју нису прави меци узвикујући „хладан пиштољ“.

Меги Гол, искусни техничар за специјалне ефекте и пиротехничар, навела је да је у једном случају на снимању Холс покушао да настави снимање чак и након што је водећем пиротехничару пружена хитна медицинска помоћ и простор где се снимање одвијало није више био безбедан.

У изјави за Ен-Би-Си њуз, портпарол телевизије Блумхаус, која је међу продуцентима серије Into the Dark, одговарајући на питање о жалбама на Халсов рад, рекао је да не могу да коментаришу „кадровска питања“.

Пиштољ који је Болдвин користио, а који је требало да буде напуњен ћорцима, није радио како треба и раније током снимања вестерна Рђа, сазнаје Ен-Би-Си њуз.

Због тога је, наводе извори, неколико чланова филмске екипе напустило снимање само неколико сати пре инцидента у којем је погинула Халина Хачинс, а редитељ Џоел Соуза рањен.

Продуценти филма Рђа у саопштењу наводе да нису упознати са било каквим званичним жалбама у вези са безбедношћу оружја или реквизита на снимању.

Истражитељи за сада нису обелоданили да ли су у пиштољу били ћорци.

У првој изјави након несреће на снимању, Болдвин је поручио да му је срце сломљено и да сарађује са истражним органима, како би се утврдило како је дошло до инцидента.

Како би се добило на реалистичности током снимања филмских сцена, често се користе прави пиштољи који испаљују ћорке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво