Читај ми!

Болдвину речено да је пиштољ безбедан

Пиштољ из којег је испалио метак током снимања и усмртио колегиницу, глумцу Алеку Болдвину предао је помоћник редитеља. Болдвину је речено да је пиштољ "хладан", односно да је "оружје безбедно", наводи се у судском записнику.

У записнику се наводи да помоћник редитеља није знао да је реквизит, којим је Алек Болдвин усмртио колегиницу на снимању филма "Рђа", напуњен бојевом муницијом, пише Би-Би-Си.

Како се наводи, он је оружје дао глумцу и пре снимања сцене потврдио да је пиштољ празан, узвикнувши "хладан пиштољ".

Према детаљима из полицијске истраге, пиштољ је садржао праве метке у тренутку када је из њега испаљено, преноси Ројтерс.

Гардијан пише да су истражитељи као доказ са лица места узети Балдвинов костим и пиштољ из којег је испаљено, а да су заплењени и друго оружје и муниција коришћени током снимања филма у којем Болдвин има главну улогу.

Портпарол шерифа у Санта Феу каже да су детективи били на сету, прикупљали доказе и информације, те да против Болдвина није подигнута хитна оптужница и да му је дозвољено да путује.

"Он је слободан човек", рекао је портпарол Хуан Риос.

Директорка фотографије Халина Хачинс (42) смртно је погођена у грудни кош, док је редитељ Џоел Соуза (48), који је стајао иза ње, рањен. Он је након збрињавања због повреде у пределу рамена пуштен из болнице.

У првој изјави након несреће на снимању, Болдвин је поручио да му је срце сломљено и да сарађује са истражним органима, како би се утврдило како је дошло до инцидента.

Како би се добило на реалистичности током снимања филмских сцена, на сетовима се често користе прави пиштољи који испаљују ћорке.

Трагедија на снимању вестерна "Рђа" поново је покренула дискусију о томе како се тим оружјем рукује и како дође до ситуација у којима људи могу да буду озбиљно повређени, па чак и да погину.

Године 1993. Брендон Ли (28), син покојне звезде борилачких вештина Бруса Лија, умро је након што га је погодио метак калибра 44 док је снимао сцену у филму "Врана". Пиштољ је требало да испали ћорак, али је обдукција открила метак, који се забио близу његове кичме.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво