Читај ми!

Меган и Хари на листи 100 најутицајнијих људи на свету

Ове године принц Хари и Меган, војвоткиња од Сасекса, учествовали су у бурном интервјуу са Опром Винфри и пожелели добродошлицу на свет свом другом детету, а скандали су се вртели око краљевске породице. Сада су на листи „светских икона".

Сада, свом дневнику за 2021. годину, Меган и Хари могу да додају још један важан тренутак – пошто их је Тајм назвао „иконама" на својој годишњој листи 100 најутицајнијих људи на свету.

Пар је на једној од више насловница часописа, док су други који красе насловну страницу Били Ајлиш, Симона Билс и Нгози Оконџо Ивеала – прва Африканка на челу Светске трговинске организације.

У овом броју, Хосе Андрес, кувар који је основао непрофитну организацију која обезбеђује оброке онима којима је потребан након природних катастрофа, описао је Харија и Меган као људе које краси „саосећање са људима које не познају", и да их краси борбени дух.

Андрес је похвалио пар због начина на који „преузимају ризик како би помогли заједницама у невољи, нудећи подршку менталном здрављу Афроамериканки у САД и хранећи оне који су погођени природним катастрофама у Индији и на Карибима".

Када су Хари и Меган дали интервју Опри раније ове године, наишли су на похвале широм света због отворености и искрености у односу на приче о борби за очување менталног здравља, нарочито пошто је принц објавио документарни серијал о менталном благостању и утицају терапије на његов живот.

„Кретање у акцију није лак избор за младог војводу и војвоткињу који су благословени талентом. Било би много сигурније уживати у њиховој срећи и ћутати", сматра Андрес.

Осим краљевског пара, на овогодишњој листи Тајма нашле су се и тениске звезде Наоми Осака, која је такође покренула битан разговор о менталном здрављу ове године када се повукла са Отвореног првенства Француске, руски опозициони активиста Алексеј Наваљни, Бритни Спирс и извршни директор „Епла" Тим Кук.

Као и обично, на листи су и лидери земаља широм света који су имали значајан утицај у протеклих девет месеци – од председника САД Џоа Бајдена и кинеског лидера Си Ђинпинга, до индијског премијера Нарендре Модија.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи