Читај ми!

Принц Хари упоредио одрастање у краљевској породици са филмом Труманов шоу и зоо-вртом

Чини се да се принцу Харију не допада начин на који га је отац подизао. Војвода од Сасекса, у интервјуу који је дао у Америци, говори о „генетском болу и патњи“ у краљевској породици наглашавајући да жели да његова деца „изађу из тог зачараног круга.

У још једноминтервјуу који, попут оног из марта, ПР службу краљевске породице шаље у ванредно стање, принц Хари детињство у краљевској породици упоредио је са мешавином живота јунака филма Труманов шоу и боравка у зоо-врту.

Разговарајући са америчким глумцем Дексом Шепардом за његов подкаст Armchair Expert, Хари је промовисао своју серију о менталном здрављу The Me You Can't See, која излази следеће недеље.

Говорећи о свом детињству, принц који са супругом Меган очекује ћерку и већ је отац двогодишњег Арчија, рекао је да не бисмо смели да упиремо прстом или да некога окривљујемо.

„Свакако, када је реч о родитељству, ако сам доживео неки облик бола или патње због бола или патње коју су претрпели мој отац или моји родитељи, потрудићу се да прекинем тај зачарани круг тако да то не преносим даље“, истакао је унук британске краљице.

Према његовим речима, много је генетског бола и патње који се иначе преноси, тако да би као родитељи требало да учинимо све што можемо да се прекине циклус.

Хари: Знам тај пословни модел, не желим да будем део њега 

У трећој деценији, како каже, схватио је да не жели „краљевски посао“, јер је увидео шта је учинио његовој мајци, принцези Дајани.

Војвода од Сасекса открива да је морао да се „насмеје и издржи“, али је додао: „Видео сам пословни модел, знам како овај процес тече и како све функционише. Не желим да будем део овога. То је мешавина филма Труманов шоу и боравка у зоолошком врту“.

Труманов шоу је сатирични филм из 1998. године у којем глуми Џим Кери, где главни лик постаје свестан да је звезда међународног ријалитија.

Хари наводи да је започео терапију одмах након разговора са супругом Меган, која је то „одмах видела“.

Терапија му је, како каже, помогла да „ишчупа главу из песка“ и натера га да схвати да свој привилеговани положај треба да користи да би помогао другима.

„Преселио сам целу породицу у САД, то није био план, али понекад морате да доносите одлуке и да вам породица и ментално здравље буду на првом месту“, објаснио је војвода.

Током гостовања, принц Хари описао је и слободу коју осећа живећи у Лос Анђелесу.

„Заправо могу да идем уздигнуте главе. Осећам се другачије, могу да ставим Арчија на бицикл, а то никада не бих имао прилику да то учиним“, закључио је млађи син принца Чарлса и принцезе Дајане.

Подкаст је објављен готово истовремено са вешћу да су у музеју „Мадам Тисо“ фигуре Харија и Меган одвојене од чланова куће Виндзор и да су пребачене у холивудску зону где се налазе воштане статуе других познатих личности.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 14. мај 2021, 15:45) - Цале [нерегистровани]

Преведите на српски

Шта је ПОДКАСТ? Како се то каже на српском?