Читај ми!

Безосова нова јахта је толико велика да има - сопствену јахту

Најбогатији човек на планети и власник „Амазона“ Џеф Безос купује суперјахту дугу скоро 130 метара. Пловило је толико велико, да поседује хелидром, а има и сопствену - помоћну јахту.

Цена јахте је 500 милиона долара и то само основна, не укључује трошкове подршке.

Произвођач луксузних пловила „Океанико" из Холандије, не износи превише детаља о јахти названој „Проџект 721". Из те компаније нису били доступни за коментар, преноси Си-Ен-Ен

Пола милијарде долара незамислив је износ новца за већину људи, али то је тек мали део од 75 милијарди долара колико је у 2020. години Безос зарадио.

Блумберг процењује његово укупно богатство на скоро 200 милијарди долара.

Деонице „Амазона", које су иначе примарни извор Безосовог богатства, повећале су вредност за невероватних 75 одсто током прошле године, пошто је пандемија коронавируса погоршала стање потрошача у корист компаније. 

У тој ситуацији Безос није усамљен, богаташи широм САД, током прошле године, укупно су зарадили 1,1 билиона долара, што их је учинило 40 одсто богатијима него што су били пре пандемије.

Ипак, стиче се утисак да је Безос „у ред" за своје луксузно пловило стао још пре времена које је обележила пандемија, али вест о његовој „новој, скупој играчки", сада је у центру пажње, јер је у вези са још једним бизнисом који је процветао у последње време, а то је изградња, продаја и изнајмљивање јахти - за оне који воле „дистанцирану, безбедну забаву" у време коронавируса.

Продаја бродова у САД, прошлегодине је достигла максимум у последњих 13 година, а последњи квартал показао је изванредне финансијске резултате у смислу зараде, навели су аналитичари за Блумберг.

Потражња је толико јака, да произвођачи пловила тешко прате захтеве купаца а резервације се непрестано гомилају.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво