Половина светског богатства у рукама 20 људи, Ким Кардашијан први пут међу милијардерима

Амерички магазин "Форбс" објавио је годишњу листу најбогатијих људи света. На списку се нашло 2.755 особа чије богатство премашује милијарду долара, а више од половине светског богатства налази се у рукама првих 20 милијардера на листи. Први пут међу милијардерима је и Ким Кардашијан.

На првом месту Форбсове листе налази се, четврту годину заредом, оснивач "Амазона" Џеф Безос, чије богатство износи 177 милијарди долара, што је значајно повећање у односу на прошлогодишњу листу. Тада је Безос имао 113 милијарди долара.

Друго место заузео је оснивач компанија "Тесла" и "Спејс Екс" Илон Маск са 151 милијардом долара. Маск се прошле године налазио на 31. месту, када је имао 24,6 милијарди долара у власништву.

Међу првих пет су и директор компаније "Луј Витон Моет Хенеси" Бернар Арно, оснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс и оснивач и директор "Фејсбука" Марк Закерберг.

Ворен Бафет се први пут у последњих 20 година нашао на шестом месту. 

На листи се први пут налази 493 нових милијардера, а међу њима је и америчка јавна личност Ким Кардашијан.

Из нове Форбсове листе истиче се податак да заједничко богатство првих 20 милијардера на листи износи 2,1 билион долара, што је једнако половини укупног светског богатства.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво