Хари и Меган остају и без титуле и без пара

Принц Хари и Меган Маркл губе титулу "њихово височанство" и новац из јавних фондова за своје дужности, саопштила је Бакингемска палата. Пар више неће формално представљати Краљицу, која поручује да "подржава њихову жељу за самосталним животом".

Хари и Меган ће изгубити титуле "Његово и њено краљевско височанство" и више неће имати право да користе новац из фондова које пуни народ, порески обвезници, наводи се у саопштењу којим се назире крај Мегзит саге и смиривање буре коју је пар изазвао објавом да жели да се повуче из свих краљевских дужности.

Према новом споразуму, они ће наставити да носе титулу "Војвода и војвоткиња од Сасекса", а Харију и даље остаје титула "принца".

Хари и Меган су поручили да ће вратити 2,4 милиона фунти, колико су уложили у реновирање куће у Беркширу, која остаје њихов дом у Уједињеном Краљевству.

Пар више неће формално представљати краљицу и Краљевство.

Бакингемска палата објавила је да ће примена нових правила почети од пролећа ове године. 

Краљица подржава Харија и Меган 

У саопштењу из Бакингемске палате наводи се да ће "Арчи, Хари и Меган увек бити вољени чланови породице".

"Препознајем изазове које су искусили као резултат интензивног надзора у последње две године и подржавам њихову жељу за самосталнијим животом. Желим да им захвалим на њиховом преданом раду у овој земљи, Комонвелту и шире, а посебно сам поносна на то што је Меган тако брзо постала члан породице", истиче се у саопштењу.

Краљица поручује да се цела породица нада да ће данашљи споразум омогућити пару да започну да граде "срећан и миран нови живот".

Њихово ново пребивалиште биће, како је најављено, у Северној Америци. 

За сада остаје непознато како ће бити регулисано питање имиграције.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво