Читај ми!

„Егзит“ међу пет најбољих фестивала на свету

„Егзит“ је изгласан за 5. фестивал света, објавио је један од водећих светских музичких медија „Ди-џеј маг“. Преко 100.000 људи из целог света гласало је за своје омиљене фестивале, а „Егзит“ се нашао испред гигантских догађаја као што су "Glastonbury", "Coachella", "Burnging Man", "Lollapalooza", "Sziget"...

„Овим признањем се још једном потврђује глобални углед 'Егзита', који већ више од две деценије важи за један од најпрестижнијих фестивала на свету. Посебно је значајна чињеница да је листа формирана искључиво гласовима публике широм планете“, изјавио је оснивач и директор „Егзит“ фестивала, Душан Ковачевић.

Гласање за најбоље фестивале је трајало од 5. до 26. октобра 2022. године. На 1. месту је белгијски "Tomorrowland", следе амерички "Ultra Music" и "EDC Las Vegas", потом британски "Creamfields North". Велики значај овог признања је у томе што долази баш од читалаца угледног Ди-џеј мага, чије листе Топ 100 фестивала, Топ 100 ди-џејева и Топ 100 клубова представљају индустријски стандард, поготово у електронској музици.

Зато не чуди да су фестивали који су се нашли испред нашег највећег фестивала посвећени искључиво електронској музици, док „Егзит“ већ више од две деценије негује мултижанровски приступ. Једно од главних обележја по којима је „Егзит“ познат у свету је фамозна „Денс арена“, која важи за водећу сцену електронске музике на свету.

На Ди-џеј маговој фестивалској листи се, поред „Егзита“, нашло и неколико фестивала из региона, као што су "Untold", "Hideout", "Sonus", "Ultra Europe", док је на 35. месту домаћи "Lovefest". Овогодишњи резултати гласања објављени су после трогодишње паузе, а „Егзит“ је на овој листи био и 2019. године.

Овај британски магазин са тродеценијском традицијом основан је као месечник посвећен електронској музици и као такав се дистрибуира у више земаља света, међу којима су Сједињене Америчке Државе, Шпанија, Француска, Италија, Кина, Холандија, а споменуте листе су његов заштитни знак.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво