Читај ми!

И после Ђолета – Ђоле, љубав и радост уз Балашевићеве стихове на Богојављење

Програм „На Богојављенску ноћ…“, у знак сећања на традиционалне концерте Ђорђа Балашевића у Новом Саду, биће одржан вечерас, у Улици Јована Цвијића 33, испред породичне куће Балашевића.

Традиционалним концертима на Богојављенску ноћ, Ђоле је годинама свирао свом Новом Саду.

„То није било каква ноћ. Ово је ноћ коју Новосађани памте по светлу, поезији и љубави“, каже Оливера Балашевић.

И баш као у песми, без слова позива, састаће се друштво и овај пут, не под истом иконом за црним швапским асталом што памти свадбе и даће, већ испред куће песника, уз његове вечне музе – породицу Балашевић.

„Љубав, поезија, радост, емоције на све стране. Окупиће се наши – сви они који уживају у музици и пријатељству и свему ономе што се дешавало на Богојављенску ноћ“, истиче Јелена Балашевић.

А наших је увек било веома много, јер би карте за те концерте биле распродате за сат-два, а ред дуг неколико стотина метара за његов последњи концерт за Богојављенску ноћ 2020. године, био је и својеврстан вид поштовња песника.

„Вече под једном звездом“ у најпознатијој улици региона, уз специјалне ефекте, тамбураше, његове старе песме, али и песме које још нису објављене, почиње окупљањем у 19 часова, уз кувано вино, али и уз оно што је већ навике моћ

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво