Читај ми!

Упркос „џез мазохизму" - програм обећава, ускоро почиње Нишвил

Фестивал „Нишвил" биће одржан од 5. до 14. августа у Нишу, а програм је престављен на конференицији за новинаре у Галерији „Атргет" у Београду. Затим је одржан концерт Милана Петровића и његовог квартета на Тргу републике.

Током десет дана овогодишњег Нишвила наступиће 850 извођача. На 15 сцена биће изведено 250 програма.

„Ми имамо неограничену количину ентузијазма, а и оно што је Миша Блам говорио - неограничену количину мазохизма. Да бисте се бавили џезом, морате бити и мазохиста мало. Наравно, све има своје границе, али је наш циљ да се концентришемо и да урадимо овај фестивал, да остане у најбољем сећању публике, чак и ако га не буде више у Србији", изјавио је директор „Нишвил" фестивала Иван Благојевић.

Овогодишњи „Нишвил" има опроштајни тон. Двадесет осам година био је место сусрета квалитетне музике и добре атмосфере.

Да би опстао, потребно му је више средстава од државе и града Ниша. Упркос свему, програм обећава.

Поред многобројних музичара, посетиоце очекују и Нишвил филмски самит, поноћни џез денс до зоре, као и позоришни програм који чини 20 представа.

„Издвојио бих предсатву Балкан бордело. То је копродукција три града - Београд, Приштина и Њујорк. Заправо, први пут, после много, много година, неко позориште са Балкана гостује и ради представу на енглеском језику у чувеном авангардном позоришту, носиоцу авангарде седамдесетих година - позоришту Ла мама из Њујорка", рекао је глумац Иван Михаиловић.

У оквиру овогодишњег „Нишвила", награда за животно дело биће уручена џез и соул музичарки Бети Ђорђевић.

„Јако сам се обрадовала. И ево сад се ближи дан када ће се то и десити, за десетак дана сам у Нишу, а онда једанаестог наступам са својим квартетом, тако да ћу и песмом захвалити на овој предивној награди", рекла је уметница.

Добар џез ширио се Kнез Михаиловом. На платоу испред Kултурног центра Београда Милан Петровић и његов квартет промотивним концертом најавили су почетак „Нишвила".  

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво