Читај ми!

На концерту „Зане“ свака нота и стих биће посвећени Марини Туцаковић

Група „Зана“ дуго је планирала концерт поводим 40 година рада. Концерт је заказан за суботу 25. септембар у Комабанк дворани, и биће посвећен Марини Туцаковић.

Зоран Живановић Жика, члан састава „Зана" рекао је, гостујући у Београдској хроници, да је током планирања концерта, Марину Туцаковић посетио, и то пре двадесетак дана.

„Питао сам је само колико карата да јој се одвоји за први ред наравно. Питао сам је и да ли ће да дође, рекла је - Јеси ли нормалан, наравно да долазим!", испричао је Жика.

Додао је да је одлазак Марине Туцаковић, велики губитак за читаву музичку сцену наше земље и целог региона.

„Нама је остало 40 година каријере али и исто тако омаж њој, то неће бити никакав in memoriam или тако нешто, јер она не би пристала на то. Биће весело и бићемо сви насмејани", каже Жика, и наглашава да ће концерт бити урађен професионално, док ће „свака песма, нота и стих бити посвећени Марини".

Говорећи о музичким гостима које су на концерту очекивали, Жика каже да неки од њих, због процедура путовања услед пандемије, неће моћи да стигну у Београд.

За четири деценије трајања групе „Зана", снимљено је 15 албума, 13 синглова и пет компилација.

„Могу да се захвалим ПГП-РТС-у, јер је Владимир Граић успео да ‘избоксује неке дилове' са ‘Кроација рекордсом', са босанском издавачком кућом, и успео је да скупи све на једно место - оно што је ‘Зана' за 40 година икада снимила", изјавио је Живановић.

Реч је о дијамантском це-де боксу, који обједињује комплетан опус музичког састава који је снимао и наступао и у земљи и у иностранству.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво