Читај ми!

Преминула Марина Туцаковић

Марина Туцаковић, најпознатији српски текстописац, преминула је после дуже борбе са тешком болешћу. Током каријере написала је стотине песама и сарађивала са највећим именима поп и фолк сцене.

Након тешког гушења, Марина Туцаковић примљена је у једну приватну болницу у уторак, а када је утврђено да је позитивна на ковид-19 пребачена је у болницу „Драгиша Мишовић“.

Њено стање се додатно погоршало, па су лекари морали да је прикаче на респиратор. Боловала је од рака дојке, од којег се дуго лечила.

Марина Туцаковић рођена је у Београду 1953. године. Упркос томе што је завршила Економски факултет, још као тинејџерка је почела да пише песме.

Каријеру је започела пишући песме за групу „Зана“, а један од првих хитова била је нумера Додирни ми колена.

Од тада је сарађивала са великим бројем најпознатијих извођача са ових простора, попут Здравка Чолића, Лепе Брене, Џеја Рамадановског, Тошета Проеског, Светлане Цене Ражнатовић, Жељка Самарџића, Жељка Јоксимовића, Драгане Мирковић, Јелене Карлеуше и многих других.

Ауторка је и бројних песама за представнике Србије на Песми Евровизије – Није љубав ствар, којом је Жељко Јоксимовић представљао Србију 2012. године, као и Љубав је свуда за „Моје 3“ за Евросонг 2013. године.

Написала је и све три нумере за фестивал „3 па 1“, на којем је одабран кандидат за Песму Евровизије 2010. године.

Била је удата за композитора Александра Футу Радуловића и имала два сина – Милана и Милоша, који је у 2008. са 24 године преминуо у породичној кући.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво