Читај ми!

Како звучи песма „Јутрос ми је ружа процветала“ у џез аранжману

Соул-џез музичарка Ирена Благојевић објавиће до краја године трећи студијски албум „Перо“. Кантауторка најављује „много пријатних музичких изненађења и занимљивих гостију“, а међу њима ће се наћи и обрада познате песме „Јутрос ми је ружа процветала“.

Сви знамао народну песму Јутрос ми је ружа процветала за коју је текст написао Драгиша Недовић а музику Петар Танасијевић. Написана је 1959. године, а 1960. године снимила ју је Милица Поповић. Ову песму су певале и Мерима Његомир, Снежана Ђуришић, Гордана Стојичевић, Лепа Лукић, Лепа Брена и Амира Медуњанин, а гледаоци Јутарњег програма су имали прилику да премијерно чују и виде нови спот Ирене Благојевић, соул и џез музичарке, која ће на свој наредни албум уврстити и ову нумеру у сасвим новом џез аранжману.

Иренa Благојевић је дипломирала флауту на Факултету музичких уметности у Београду и до 2000. године је озбиљно градила каријеру флаутистикиње радећи истовремено и као професор флауте.

Поред тога, годинама је учествовала у клупском музичком животу Београда наступајући са бендовима „Калкута“ и „Балкан експрес“. Соло каријуеру започиње 2008. године албумом Јутро без љубави као џез, поп и соул певачица . Други албум Блистави град учврстио је њену позицију на музичкој сцени, а прате га бројни концерти и наступи.

У њеним композицијама у којима учествује и као аранжер и аутор музике Ирена је до сада успела да изгради свој сопствени стил препознатљив по баршунастом и заводљивом гласу којим лако осваја срце публике, а сами наступи одликују се манирима светских џез певачица.

број коментара 0 Пошаљи коментар