Овако звучи нова песма „Лед цепелина“ настала уз помоћ вештачке интелигенције

"Mountain Man" је песма која је настала по угледу на стваралаштво групе „Лед цепелин“. Комплетан аутор петоминутног хард-рок дела је вештачка интелигенција.

Развој вештачке интелигенције обележило је више интересантних догађаја, од формулације математичке теорије још 1943. године, до чувеног ИБМ-овог Вотсона који је победио два шампиона квиза „Џепарди“ 2011. 

Хроничари ће једног дана моћи да погледају на 2020. годину као још једну годину на путу до доминације вештачке интелигенције.

Разлог за то је музика, то јест песма налик на хитове „Лед цепелина“.

Јутјубер Funk Turkey направио је нумеру Mountain Man користећи вештачку интелигенцију.

Најпре је добио текст песме на lyrics.rip, сервису који из базе песама одређеног извођача издваја правилности и прави стихове.

Јутјубер је потом дошао до музике користећи алгоритам Markov Chain. Све што је остало је да то све отпева у стилу Роберта Планта.

Резултат је Mountain Man.

„Текст... личи на нешто што би написао Роберт Плант“, оценио је јутјубер додајући да је мало интервенисао јер је алгоритам реч Never поновио 37 пута.

Ово није први пут да Funk Turkey експериментише са вештачком интелигенцијом. До сада су то биле песме какве би направиле групе „Никлбек“, AC/DC, „Ајрон мејден“.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво