Отворен конкурс за „Дечју песму Евровизије 2020“

Радио-телевизије Србије расписује конкурс за избор композиције за представника Србије на "Junior Eurovision Song Contest 2020" - „Дечјој песми Евровизије 2020“.

У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва младих у области популарне музике, Радио-телевизија Србије, као чланица Европске радиодифузне уније, организује избор и учешће представника Србије на такмичењу "Junior Eurovision Song Contest".

За избор песме и представника расписује се јавни конкурс а ове године најављено је да ће такмичење бити одржано 29. новембра у главном граду Пољске, у Варшави. На овај начин деца се негују као интерпретатори, али се подстичу и у ауторском смислу, учешћем у стварању музике или текста композиције.

Детаљне информације о конкурсу објављене су на сајту Радио-телевизије Србије, а основни услови су:

- да композиција траје највише 3 минута, a најмање 2 минута и 30 секунди,
- да је написана и изведена на језицима у службеној употреби у Србији,
- да текст и мелодија композиције нису објављени, изведени и комерцијално коришћени, у целини или у деловима, пре 1. маја 2020. године,
- да композицију на сцени може да изведе највише 6 извођача,
-да најмлађи такмичар може имати 9 година, а најстарији 14 година на дан финалног такмичења 29. новембра 2020. године,
- да дете - извођач које је учествовало у писању/компоновању песме мора учествовати у сценском/уживо наступу песме као певач, плесач или музичар.
- да су аутори и извођачи држављани Србије, односно резиденти Србије.

„Дечја песма Евровизије 2019“  први пут је одржана у Пољској, а након победе домаћина – пољске представнице Вики Габор са песмом Superhero, ова земља ће поново имати прилику да буде центар популарне музике младих из целе Европе. Нашу земљу је прошле године у Гљивицама представљала Дарија Врачевић са песмом Подигни глас.

„Дечја песма Евровизије“ се у континуитету одржава од 2003. године а Србија је учествовала једанаест пута. Најбољи пласман наших представника до сада – високо треће место оствариле су Невена Божовић у Ротердаму 2007. године са песмом Пиши ми и Соња Шкорић са нумером Чаробна ноћ на такмичењу у Минску 2010. године.

Овогодишњи слоган такмичења је "Move the World" – „Покрени свет“.

Конкурс је отворен до 1. септембра 2020. године, а радови се шаљу на адресу ЈМУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд са назнаком за такмичење Junior Eurovision Song Contest 2020 - Дечја песма Евровизије 2020 .

Конкурс можете видети на овом ЛИНКУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво