Друштвена мрежа која је повезала свет

Драма Дејвида Финчера „Друштвена мрежа“ говори о настанку Фејсбука, који је заувек променио начин на који људи комуницирају, као и успеху и проблемима са којим су се његови оснивачи суочили. Играју Џеси Ајзенберг, Џастин Тимберлејк, Ендру Гарфилд, Бренда Сонг, Рашида Џоунс и други.

"The Social Network" (Друштвена мрежа) је нови филм о настанку Фејсбука, као и културном феномену који је настао после тога.

Драму је режирао Дејвид Финчер (познат по мрачним трилерима као што су „Седам", „Борилачки клуб", „Зодијак" и „Игра", био номинован за Оскара за филм „Необични случај Бенџамина Батона"), а сценарио је написао Арон Соркин (серија „Западно крило" и комад „Неколико добрих људи" који је касније и екранизован).

Филм је адаптација књиге Бена Мезериха „Случајно милијардери: Оснивање Фејсбука, прича о сексу, новцу, генију и издаји", а нико од запослених у овој компанији није био укључен у снимање филма (мада је Едуардо Саверин био консултант приликом писања књиге).

Прича драме почиње на јесен 2003. године, када је студент Харварда, програмерски „чаробњак" Марк Цукерберг (Џеси Ајзенберг из филмова „Зомбиленд", "The Squid and the Whale" и "Adventureland"), дошао на бриљантну нову идеју о стварању сајта за друштвено повезивање.

Пројекат, чији је развој започео у студентском дому, ускоро ће постати Интернет сајт који ће заувек променити начин на који ће људи комуницирати у целом свету.

Шест година касније и са 500 милиона пријатеља више, Цукерберг је постао најмлађи милијардер икада.

Али, упркос богатству и успеху, приватни живот оснивача Фејсбука почиње да трпи и он је убрзо увучен у бројне правне спорове.

Такође, Цукерберг открива да његових 500 милиона „пријатеља" једва чека да види његову пропаст.

У овој драми глуме још и Џастин Тимберлејк као Шон Паркер, председник Фејсбука, Ендру Гарфилд (нови Спајдермен, играо у филмовима "Lions for Lambs" и „Имагинаријум доктора Парнасуса") игра Едуарда Саверина, кооснивача Фејсбука (који сада поседује 5 одсто деоница ове друштвене мреже, чија је вредност 625 милиона долара).

Још једног суоснивача, Дастина Московица, игра Џозеф Мацело („Парк из доба Јуре"), а ту су још и Бренда Сонг, Рашида Џоунс, Макс Мингела и Руни Мара.

Један од продуцената филма је и глумац Кевин Спејси.

Драма о настанку Фејсбука, „Друштвена мрежа", чији је буџет био 47 милиона долара, у биоскопе у САД стиже 1. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво