Читај ми!

Летњи биоскоп Кинотеке на крову Дома војске, пројекције свако вече од 21 час

Пројекцијом филма „Велика лепота“, Паола Сорентинија, отвара се Летњи биоскоп Кинотеке на тераси Дома војске Србије. До 31. августа биће приказано око 50 домаћих и страних филмова.

Још један градски простор преобликован у биоскоп на отвореном, у средишту одвијања културног живота, у амбијенту модернистичког здања Дома војске. Сваке вечери од 21 сат до краја августа биће приказано готово педесет остварења Фелинија, Линча, Поланског, Сорентинија, Кишловског, Винтерберга и других великих имана светског филма.

„Пажљиво смо бирали наслове. Трудили смо се да их уклопимо у овај амбијент и верујемо да ће публика препознати тај труд. Списак филмова је разноврстан, поред филмских класика преовлађује савремена светска продукција. У оквиру ових 47 дана на тераси Дома војске публика ће моћи да погледа и девет филмова које је Југословенска кинотека у сарадњи са А1 рестауирала“, наводи Ксенија Зеленовић из Југословенске кинотеке.

Међу дигитално рестауираним класицима југословенске кинематографије је и једна премијера, на репертоару средином августа.

„Ове године смо урадили четири наслова. У плану нам је још три до краја године. Имамо тачан списак и почели смо да радимо на још три филма који ће бити завршени следеће године. Надамо се да ћемо наставити сарадњу“, истиче Зеленовићева.

Овог викенда на репертоару је Мој краљ, француске редитељке и глумице Мајвен и филм Расположени за љубав Вон Кар Веја. Прво домаће остварење Љубав и мода Љубомира Радичевића биће приказано у понедељак, 18. јула.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво