Читај ми!

Први фестивал хорор филма у Дољевцу

У Дољевцу је у току први фестивал хорор филма. Тематски део посвећен је „Лептирици“, првом српском хорор остварењу, а публика има прилику да погледа више од 50 филмова тог жанра.

У необичном амбијенту некадашње кланице, филмом Агата редитеља у Дољевцу је отворен први фестивал хорор филма.Осим прилике да се погледају и нека мања остварења, то је и прилика за подсећање шта суштински одликује овај жанр.

„Хорор је начин где сесуочавамо са нашим страховима, седимо са стране и гледамо своје ноћне море, превазилазимо сопствену тескобу и несигурност", истакао је Норберт Фафенбихлер,аутор хорор филмова из Аустрије.

Српска хорор кинематографија, кажу познаваоци, тек треба да се развија, а за то има има много основа.

„Комедију и хорор гледам као две стране истог злочина, то су пријатна осећања. Хорор значи сучељавање са страхом од непознатог. То није тако једноставан задатак, али постоји, има своје фанове, има своје светске хитове. Он није ништа мање жанровски вредан од других", рекао је Јован Ристић, директор Фестивала српског филма фантастике.

„Питање зла, питање смрти питање злочина, питање идентитета, лудила,, разума, то су нека од питања наше егзистенције које су теме хорора. Тим жанром су се бавили неки од прослављених редитеља", истакао је Дејан Огњановић, уметнички директор Фестивала.

Фестивал хорор филма у Дољевцу траје три дана током којих ће бити приказано педесетак уметничких, некомерцијалних остварења хорор жанра.

 

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво