Читај ми!

Џек Димић, српски глумац у Америци: Од послова за 20 долара до најпопуларнијих серија

Трновит пут емигранта, од послова за 20 долара до најпопуларнијих америчких серија, прешао је Жељко Димић. У Америци је добио име Џек и од најгорег изговора енглеског језика, дошао до оног без акцента и тако оставио иза себе стереотипне улоге лоших момака са истока.

Животна жеља да буде глумац у Београду, у који је одувек заљубљен, ипак га је одвела у Њујорк, где је постао глумац.

Дванаест година по завршетку Ли Стразберг школе и после, како каже „пребијеног енглеског“, пробио је лед и добио улогу Американца. Сада и у рођеној земљи често игра странца, Американца.

Жељко Џек Димић, глумац каже да управо завршио серију и филм Вера у продукцији Данке Милошевић и у режији Недељка Ковачића.

"Сад радим серију Бележница са Мирославом Лекићем. Када то завршим иде посао мог живота – улога заповедника логора у филму Лордана Зафрановића Златни рез - 42“, каже Димић.

Каже и да је Американац, као и амерички глумац само званично.

„Што каже мој отац: 'Сине, не можеш ти бити неко други у свом послу, ако не знаш ко си, шта си и одакле потичеш'. Tога се држим ко пијан плота и надам се да то никада нећу изгубити", истиче Димић.

Прва лекција – гледај своја посла 

Додаје да одлуке о улогама доноси у зависности од тога да ли му се допада лик, као и пројекат. Глумац каже и да му је остало: поднебље, клима, на ком језику, с ким, због чега и зашто, мање важно.

„Једна од првих лекција је мог дивног професора Мајкла Марготија који ме је примио на класу, када смо имали расправу на вежбама, па је колега из Енглеске почео да коментарише мој рад, колегинице из Москве, врло негативно. Кратко му рекао да је лекција из глуме за све студенте под његовом палицом mind your own business - гледај своја посла", истиче Димић. 

На питање где је његовог дом, Димић одговара да је то дивна планета коју много воли и на којој, како каже његова мајка, забавља публику.

„Питам тату, како вам је у 68 година брака, каже тата: Па фино нам је. Волим твоју мајку пуно, али било је свега и свачега. Каже мама: Да скратим сине, све је било како треба, једина грешка коју смо направили си ти, она се шали, наравно“, прича уз смех Димић.

Додаје и да је његов отац хтео да он постане пилот. „Онда му је моја мајка, када сам имао 12 година и нисам вадио главу из телевизора, рекла: Е, мој Влатко, он ће бити лудак из кутије, тако она зове глумце“, прича Димић.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво