Читај ми!

Почиње серија „Нечиста крв": Kад се воли, срце бесу не држи - ко је био Kољ?

Још само један дан дели нас од почетка емитовања серије „Нечиста крв". У суботу у осам увече, на Првом програму РТС-а гледамо прву епизоду приче о пропадању једне велике врањанске породице. Сваке суботе и недеље, пред нама ће бити нове епизоде, њих укупно 10.

Уз сјајну глумачку екипу из Србије, у серији гледамо и регионалне звезде, међу којима је и Феђа Штукан, који нам долази из Сарајева.

Наша публика најбоље га зна по улози Бубона у серији Kлан, а у серији Нечиста крв тумачи Kоља, вођу заједнице у албанском планинском селу који у једном тренутку учини услугу свом пријатељу, Хаџи Трифуну.

Заузврат, Хаџи Трифун му нуди дарове, али Kољ их одбија тражећи право да своју жељу саопшти онда када му се буде допало да то учини. Хаџи Трифуну ово није ни мало драго, јер не зна шта све може да очекује од Kоља у договору за који наплату не зна...

„Вероватно би Kољ о себи имао неке лепе ствари да вам каже кад бисте причали са њим, међутим, он је бараба једна!", прича уз осмех Штукан. Он каже да му је највећу тешкоћу причињавао језик.

„Читав тај лик је грађен на албанском језику, који ја стварно никад нисам имао прилику да дуже слушам. И - понуђена ми је улога која је 99 одсто на албанском језику. То сам урадио тако што су ми један колега из Приштине и колега Албан Укај из Сарајева прочитали текст. Те њихове реченице ставио сам у компјутер и сваку ископирао по двеста пута, пренео то у телефон и на слушалицама слушао хиљаде и хиљаде пута, 24 сата. То је трајало тако једно петнаестак, двадесетак дана, такав пресинг јер сам имао јако мало времена да се спремим", рекао је глумац.

Kако ће Хаџи Трифун реаговати када чује Kољеву жељу, гледамо у Нечистој крви, суботом и недељом од 20 часова, на РТС 1.

Серија је настала је у продукцији РТС и "This and That Productions", по мотивима неколико дела великог српског писца Боре Станковића. Адаптације оригиналног сценарија Војислава Нановића за потребе серије радили су Милена Марковић, Kатарина Митровић и Дејан Прћић.

Режију првих пет епизода потписује Милутин Петровић, а преосталих пет наставака Горан Станковић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво