Читај ми!

Франо Ласић: Филм „Елегија ловора“ је психодрама са елементима мистике

„Елегија ловора” је дебитантски играни филм редитеља Душана Касалице настао у копродукцији Србије и Црне Горе. Своју српску премијеру филм ће имати 29. новембра 2021. године, у оквиру такмичарског програма 27. Фестивала ауторског филма.

Филм Елегија ловора светску премијеру имао је на „Сарајево Филм Фестивалу“. Филм је приказан и на филмском фестивалу у Хамбургу у Немачкој. Београдска публика филм ће премијерно моћи да погледа 29. новембра 2021. године. Главну мушку улогу тумачи глумац Франо Ласић, у лику универзитетског професора Филипа.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, глумац је истакао је да је прича интересантна, објашњава ситуацију не само код нас, већ и у свету. То је нестанак средњег грађанског слоја, који је центар човечанства. То је распад брака једног пара. Играм професора, моју супругу игра Савина Гершак. Они и њихов брак нестају у некој фантазији.

„То није акциони филм, то је психо драма, ако погледате филм студиозно видите суштину целог филма. Савина и ја се годинама познајемо, она живи у Риму, она је лепо направила своју улогу, одлично смо се слагали. Мој лик у филму сваку нову ситуацију прихвата са лакоћом. Филип је линеарни лик, који се не узбуђује пуно у животу, а увек налази решење у ситуацијама које нас окружују", рекао је Франо Ласић.

Истиче да је филм сниман на Жабљаку, Дурмитору и у Игалу. Да су природа и пејзажи предивни.

"Дуго смо снимали филм, имамо сва годишња доба. Филм је психодрама са елементима мистике", истакао је глумац Франо Ласић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво