Читај ми!

Објављена једна од последњих фотографија са снимања на коме је Алек Болдвин смртно ранио директорку фотографије

Серџ Светној који је радио као електричар на снимању фила „Рђа“ на коме је глумац Алек Болдвин случајно хицем из пиштоља смртно ранио сниматељку Халину Хачинс, објавио је на свом порофилу на Фејсбуку њену последњу фотографију са сета.

Како наводи у својој објави на Фејсбуку, Серџ Светној захваљује свима који су му упутили позиве, послали поруке и писма са речима подршке и саучешћа због трагедије која је задеслила директорку фотографије Халину Хачинс на снимању филма Рђа (Rust), када је Алек Болдвин пробајући наредну сцену испалио хитац из небезбедног пиштоља.

„Да, знао сам Халину. Радио сам с њом на свим њеним филмовима. Зајдено смо делили храну и воду. Горели смо на сунцу, смрзавали се на снегу. Бринули смо једно о другом. Да, могу са сто одсто сигурности да кажем да ми је била пријатељица“, започео је своју објаву Светној.

„Стајао сам раме уз раме са Халином када се догодио фатални пуцањ који јој је одузео живот и повредио редитеља Џоела Соузу. Држао сам је у рукама док је умирала. Њена крв је била на мојим рукама. Желим да кажем своје мишљење зашто се то догодило. Мислим да имам право на то. То је последица немара и непрофесионализма. Немар особе која је требало да прегледа оружје на сету и није то направила; особе која је требала да каже да је пиштољ напуњен и није то учинила; особе која је требала да провери оружје пре него што га је донела на сет. Није то урадила. И последица тога је смрт човека“.

„Сигуран сам да смо имали професионалце у свим секторима, али не и у оном одговорном за оружје. Нема шансе да ће 24-годишња жена моћи да буде тако добар професионалац са оружјем... Професионалци су људи који проведу године на сету, људи који знају свој посао од А до Ш. То су људи који имају рефлекс за безбедност, не треба да им се каже да нешто провере. Имају то у крви“, наглашава Светној.

Светној ипак, пре свега прозива продуценте у својој објави.

„Да бисте уштедели коју пару, ангажујете људе који нису у потпуности квалификовани за компликован и опасан посао и ризикујете животе других људи који су вам блиски, као и своје животе.

Разумем да се увек борите за буџет, али не можете дозволити да се то деси. У сваком одељењу увек треба да постоји најмање један стручњак који зна посао. Неопходно је избећи такву трагедију, као што је трагедија са Халином.

Не желим никоме да прође кроз оно кроз шта сам ја прошао, кроз шта су прошли њен муж и њен син Андрос, и глумац Алек Болдвин, коме је на снимању уручен пиштољ. Мора да живи са мишљу да је одузео људски живот због нестручних људи“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара