Читај ми!

Патријарх Порфирије: Помозимо реализацију филма о страдању у Јасеновцу

Патријарх српски Порфирије разговорао је са редитељем Лорданом Зафрановићем и министарком културе Мајом Гојковић о снимању филма о страдању у логору Јасеновац. Реализацију филма о страдању невиних у Јасеновцу, а посебно деце, сви који имају могућност треба да помогну, поручио је патријарх.

У објави на Инстаграму патријарх Порфирије је написао да је у пријатељском разговору велики редитељ Лордан Зафрановић представио министарки културе Маји Гојковић и њему нову верзију сценарија филма о страдању у логору Јасеновац, чија је основа текст Арсена Диклића "Деца Козаре".

"Реализацију филма о страдању невиних у Јасеновцу, а посебно деце, сви који имају могућност треба да помогну. Тема апсолутног зла, чија је манифестација логор у Јасеновцу, једна је од вечних уметничких тема која никада неће бити до краја исцрпљена", истакао је патријарх Порфирије у објави.

Редитељ Лордан Зафрановић већ се бавио темом злочина почињених у концентрационом логору Јасеновац снимивши 1983. године документарни филм Крв и пепео Јасеновца.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво