Читај ми!

Гордана Вуњак Новаковић и њена драга пријатељица наука

На Другом програму РТС-а и РТС Планети гледаоци ће имати прилику да прате серију „Моја драга пријатељица наука“ у којој ће им водич кроз чудесни свет науке бити др Гордана Вуњак Новаковић, професорка биомедицинског инжењерства и медицине на Колумбија Универзитету у Њујорку.

Професорка Гордана Вуњак Новаковић се науком бави од 1987. године, а 2004. је кренула на такозвани, привремени рад у иностранству. Желела је да остане само годину дана, како би се усавршила, међутим, тамо је до данас и директор је Лабораторије за матичне ћелије и инжењерство ткива на Универзитету Колумбија чија последња научна открића најављују револуцију на пољу трансплантације органа.

За иновативни допринос у биомедицини, Гордана Вуњак Новаковић је била у најужем избору за престижну европску награду за животно дело за проналазаче у 2021. години.

У серији Моја драга пријатељица наука са Горданом Вуњак Новаковић сазнаћемо шта све лабораторија изучава, колико различитих научних области укључује, како започиње и како се заокружује научни истраживачки процес?

Сценариста и режисер серијала је Жељко Мирковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар