Читај ми!

У серији „Једини излаз“ видећемо Анђелку Прпић на коју нисмо навикли

Психолошки трилер, филм „Једини излаз“ проширен је на серијски формат од 10 епизода које ће гледаоци моћи да прате на Првом програму РТС-а сваког викенда почев од 24. априла. Публика ће бити у прилици да глумицу Анђелку Прпић види у сасвим другачијој улози. То неће бити Анђелка на коју смо навикли.

Уочи премијере серије Једини излаз редитеља Дарка Николића насталој по сценарију Марка Поповића, Анђелка Прпић која глуми насловну улогу, гостујући у Београдској хноници истиче да ни она као публика не воли да гледа серије настале по филму, али наглашава да то није случај са овом серијом и да она није исто што и филм.

Серија, наравно, има исту причу, али потпуно другачији развој догађаја са много нових ликова, као и да поједини ликови који се врло кратко појављују у филму, у серији имају много више простора. Пред тога, у серији се прати и период одрастања главне јунакиње Ане.

„Имамо и малу Ану, то јест мене када сам била мала, у њеној примарној породици са мамом, татом и сестром. Како је одрастала, одакле заправо вуче трауму, па се то даље наслеђује кроз породицу коју је сама себи одабрала. Имамо и то како су они живели пре 20 и више година, па онда како је Ана живела као тинејџерка, где, с ким и тако даље. Не смем све да откривам, једино могу да кажем да због начина на који је она одрастала, ја сам се за улогу припремала са психијатрима“, открива Анђелка Прпић.

Припреме за снимање филма и серије су трајале више од годину дана. Пошто главна јунакиња пати од пострауматског премећаја, а и од дисфункционалне амнезије и пошто у серији има доста флеш-бекова, Анђелка признаје да је морала у свесци да води евиденцију да би знала како треба да се понаша у одређеној сцени.

Улога у филму и серији Једини излаз за Анђелку Прпић, коју је публика навикла углавном да гледа у комедијама, била је велики изазов.

„Имала сам трему пред премијеру филма, а сада имам велику трему и пред почетак емитовања серије. Ипак, једва чекам да крене јер мислим да смо стварно урадили јако добар посао. Знам колико смо се сви трудили и уживали радећи“, каже позната глумица на крају гостовања у Београдској хроници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво