Читај ми!

Милена Радуловић у филму „Супердип“ – Сигорни Вивер као инспирација

Гледали смо је у многим домаћим серијама и филмовима. Глумица Милена Радуловић сада је звезда новог руског научно-фантастичног филма „Супердип" редитеља Арсенија Сјухина, који почетком недеље стиже у наше биоскопе.

Руско-српски високобуџетни спектакл Балканска међа отворио је врата нашој Милени Радуловић на велико руско тржиште.

Глумачка конкуренција у Русији је завидна, па се намеће питање шта је било пресудно код продуцената амбициозног пројекта Супердип да се одлуче да главну женску улогу повере глумици из Србије. 

„Кастинг директорка их је питала – 'Па шта ви хоћете'.... И они су рекли – 'Ако може нека млада Мила Јововић. Она кад је чула Јововић је рекла – 'Е, па има ова мала Радуловић'. У ствари је преко презимена одабрала“, открива глумица Милена Радуловић.

Напета научно-фантастична прича о преживљавању, утемељена је на стварним догађајима око грандиозног совјетског научног пројекта – Кољске ултрадубоке бушотине која је ушла у Гинисову књигу рекорда.

Милена је у улози епидемиолошкиње, а дала је и сценаристички допринос филму чија је тема актуелна.

„Што се тиче непознате болести, вируса који се развија, не знамо како се преноси, то све је било одавно смишљено. Стварно смо тај почетак и крај снимили по мојим идејама.... Е сад, како је уопште била идеја за ту вакцину, то сам ја смислила не знајући да ће нам вакцина бити највеће питање и највећа актуелна тема“, додала је Милена.

Готово да нема кадра без Милениног присуства.

Као акциона хероина имала је физички захтевну улогу налик легендарној коју је Сигорни Вивер одгирала у култном класику Ридлија Скота.

„Она, не само да је мени била инспирација, она је читавом филму била инспирација - ја сам гледала највише Осми путник један и два, а после Гравитацију са Сандром Булок“, наводи глумица.

Милена Радуловић подједанко је ангажована и у Русији и код нас.

Након филма Супердип, гледаћемо је у телевизијској серији Бележница Мирослава Лекића, али и у биопику о Томи Здравковићу где је отелотворила лик супруге легендарног певача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво