Читај ми!

Суботње вече на РТС-у: „Тајне винове лозе", па ТВ премијера „Ајвара"

Субота на РТС-у у знаку је две премијере. Одмах после Дневника - прва епизода серије „Тајне винове лозе", а затим телевизијска премијера домаћег филма „Ајвар".

За целовечерњи останак испред ТВ екрана, најмање су два разлога: реч је о узбудљивим мелодрамама у којима играју омиљени српски глумци. 

Породични односи обавијени тајнама, лажима и прећуткивањима, замршене судбине и борба две виноградарске породице, окосница су нове серије Тајне винове лозе.

Кроз 36 епизода, преплићу се судбине породице успешног пословног човека из Суботице кога тумачи Војин Ћетковић и самохране мајке, у тумачењу Слободе Мићаловић, која са синовима живи у Неготинској крајини.

„Вера носи ту једну мајчинску фигуру, ослонац је у кући. Када је изгубила мужа, она је у својој глави завршила са надом да ће бити вољена, иако се у серији провлачи човек који је прогања, који жели да буде с њом, који је врло проблематичан, али она категорички одбија јер је фокус на породици, тј. синовима", рекла је глумица Слобода Мићаловић.

„Успешан је човек, држи велику винарију, произвео је вино које је цењено, продавано, можда најпродаваније, има доста новца, има ћерку која је енолог, која је направила ново вино, међутим, нико од њих није задовољан с тим што су урадили. Играм човека који стане и запита се где је погрешио", објаснио је глумац Војин Ћетковић.

Тајне винове лозе по причи Мирјане Бобић Мојсиловић из вечери у вече, а одмах после прве епизоде -  на програму домаћи филм Ајвар који је обележио годину пре короне.

Прича Ане Марије Роси и Маје Тодоровић, о љубави која исцури из брака, освајала је награде на фестивалима, публику у биоскопима, док су тумачи главних улога тријумфовали на Филмским сусретима у Нишу.

„То није прича о разводу, то је заправо прича о умирању љубави. То је нешто, да ли имате 18 година, па вас је оставила девојка или имате 39 па се разводите, то је нешто кроз шта су сви прошли. Умирање љубави је један прилично болан процес и вероватно неминован као смрт", каже Сергеј Трифуновић.

Наташа Нинковић је за улогу Виде проглашена најбољом глумицом на четири фестивала.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво