Читај ми!

„Име народа“ Дарка Бајића у биоскопима од 12. новембра

У данима када је посета у биоскопима преполовљена, али не због безбедности самих сала у којима од првог дана отварања широм света није забележен ниједан случај преноса вируса, већ због смањеног броја филмова у биоскопима, „Зилион филм“ продуцент филма „Име народа“ најавио је биоскопску дистрибуцију филма у режији Дарка Бајића, за 12. новембар.

„Име народа“ Дарка Бајића у биоскопима од 12. новембра „Име народа“ Дарка Бајића у биоскопима од 12. новембра

Бајићево остварење отворило је два велика цењена домаћа фестивала. Најпре је то био 27. Фестивал европског филма Палић где је овенчан и наградом публике „Горки лист“, а потпом је био филм отварања традиционалног 13. Лесковачког интернационалниог фестивала филмске режије ЛИФФЕ.

Име народа је биографско-историјска драма о једној од кључних личности Новог Сада и српске историје уопште – Светозару Милетићу.

Угледни адвокат, члан угарског парламента и доживотни борац за права и независност Срба у аустроугарској Војводини, лик Светозара Милетића главни је протагониста филма чију режију потписује редитељ Дарко Бајић, по сценарију Милована Витезовића.

Главна улога припала је уваженом глумцу Љубомиру Бандовићу.

Након што је више пута политички осуђиван, борбу Светозара Милетића настављају његова ћерка, прва жена новинар у Србији Милица Милетић и Јаша Томић, Милетићев наследник у Српској народној слободоумној странци који ће и прогласити присаједињење Војводине Краљевини Србији 1918. године. Ово је прича о њима и њиховој борби.

У осталим улогама нашли су се и остала уважена имена српског и регионалног глумишта: Жарко Лаушевић, Катарина Жутић, Ања Павићевић, Андрија Кузмановић, Никола Ристановски, Милутин Мима Караџић, Драган Петровић Пеле, Ана Франић, Арпад Месарош, Радован Вујовић, Јован Ристовски, Павле Менсур, Иван Бекјарев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво