Читај ми!

„Отац“ и „Асиметрија“ на Фестивалу словеначког филма

Фестивал словеначког филма одржава се у Љубљани 23. пут, а у такмичарском програму ће бити приказане две мањинске словеначке копродукције, односно већинске српске копродукције – „Отац“ Срдана Голубовића и „Асиметрија“ Маше Нешковић.

Психолошка социјална драма Отац, која се после пандемије налази у редовној биоскопској дистрибуцији по Србији, рађена је у копродукцији више земаља Европе и региона – Србије, Немачке, Француске, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине. 

Мелодрама Асиметрија настала је као српско-словеначко-италијанска копродукција, а оба филма су настала захваљујући подршци и Филмског центра Србије. 

У филму Отац играју Горан Богдан, Нада Шаргин, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Љубомир Бандовић, Јово Максић, Никола Ракочевић, док су у Асиметрији Уликс Фехмиу, Младен Совиљ, Дубравка Kовјанић, Тамара Kрцуновић, и такође поново Милица Јаневски и Љубомир Бандовић.

Дани словеначког филма ће ове године трајати закључно са 11. октобром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво