Читај ми!

„Индекси“ тријумфовали на петом „Док'н'ритам“

Доделом награда и концертом састава „Вива вопс“, у Дому културе „Студентски град“, завршено је пето издање фестивала музичког документарног филма „Док'н'ритам“.

Награду стручног жирија, који је радио у саставу: Милорад Милинковић, редитељ, Александар С. Јанковић, професор историје филма на ФДУ, и Марио Кнезовић, глумац и музичар, фронтмен састава „Зостер“, освојио је филм Индекси Бојана Хаџиабдића и Зорана Кубуре, који је светску премијеру имао управо на овом фестивалу.

„Овај филм, стваран је чак три године открива и актуелизује невероватан потенцијал и таленат какав су уметници имали на овим просторима. Људи који су прошли кроз овај бенд и њихово тихо или гласно сведочење је права вредност овог изванредног филма, као омаж времену када је јутро заиста могло да промени све“, наводи се у саопштењу жирија.

Ово остварење добило је и награду публике петог „Док'н'ритма“. Специјалну награду жирија освојио је документарац Викторија, 15 Мине Петровић о младој бубњарки из Смедерева.

У години коју је планетарно обележила корона пандемија, у тешким околностима, „Док'н'ритам“ један је од ретких фестивала у земљи и региону који је ипак одржан уживо.

Показало се да и у овим временима фестивал има верну публику, која је присуством и одговорним понашањем фестивалске садржаје учинила још више видљивим, у овом „ковидљивом тренутку 21. века“.

На петом „Док'н'ритму“, одржаном под слоганом Чиста петица, приказано је 17 филмова и представљене су три музичке књиге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво