Читај ми!

Уз „ретро" филмску недељу - затварање сезоне „Драјв ин" биоскопа

После три месеца сјаја под небеским звездама, „Драјв ин" биоскоп на Ади завршава сезону претпоследње септембарске недеље, док је почетак наредне сезоне планиран за пролеће.

Гледаоце очекује прави филмски времеплов уз репертоар филмова из четири временске декаде. „Драјв-ин" биоскоп званично је почео да ради отварањем Фестивала француског филма 24. јуна.

Последње дане „Холивуда у Београду" филмофили ће моћи да доживе у оквиру „Пепси ретро вика" , када ће их „ретро репертоар" повести на путовање кроз прошлост на коме ће се наћи филмови из педесетих, шездесетих и осамдесетих година прошлог века, и остварење из 21. века.

Да доживљај буде потпун, у биоскопу на отвореном биће паркиран ретро аутомобил у духу времена - винтиџ буба, поред које ће посетиоци моћи да се фотографишу, док ће најкреативнији путем својих друштвених мрежа Комбанк дворане моћи да освоје лепе награде.

Са филмским времепловом почиње се у четвртак 24. септембра у 21 сат, када ће љубитељи Алфреда Хичкока моћи да погледају чувени хорор из 1954. године Позови М ради убиства са глумачком дивом Грејс Кели и фамозним Рејем Миландом у главним улогама.

Грејс Кели добитница Оскара и глумачка дива која је пленила својим шармом и Миланд, иначе добитник једног Оскара и слови за једну од тадашњих Парамаунтових „наисплативијих и најдугорочнијих звезда", нашли су се заједно у хорор остварењу које је номиновано за БАФТА филмску награду, а добитник је и пет других филмских признања. 

Ову филмску недељу свакако ће обележити и филмски хит из шездесетих година, комедија са елементима драме Сладак живот, италијанског редитеља Федерика Фелинија, иначе добитник једног Оскара, која ће бити приказана у петак 25. септембра у 21 сат.

Публика ће имати прилику да дан после тога, у суботу 26. септембра завири у осамдесете уз филмски лик који је обележио ту епоху. У питању је Зека Роџер и чувена анимација - авантура Ко је сместио Зеки Роџеру.

У питању је врсна анимација тог доба, својеврсно откриће, која је освојила чак три Оскара и имала 21 филмску награду, и исто толико номинација.

Крај Ретро недеље филма и уједно затварање „Драјв ин" биоскопа биће у знаку 21. века. уз романтичну драму Бележница редитеља Ника Касаветеса, која говори о љубави између сиромашног младића и богате младе жене, а једино што их може пореметити у њиховој љубави јесте социјална разлика.

Филм је остао упамћен по сјајним улогама прелепе Рејчел Мек Адамс и шармантног Рајана Гослинга.

Све пројекције су бесплатне. 

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво