Време коначно дозволило отварање Драјв-ин биоскопа на Ади

После скоро месец дана чекања и одлагања због неповољних временских услова, вечерас су аутомобили били паркирани на Ади Циганлији и Драјв-ин биоскоп званично је почео да ради отварањем Фестивала француског филма.

Заменик градоначелника Горан Весић нагласио је да ће првих месец дана, у сарадњи Kомбанк дворане и Града Београда, бити омогућен бесплатан улаз и верује да ће се за то време публика навикнути да ужива у оваквој врсти биоскопа и да ће ово постати лепа традиција. 

Част да отворе богат репертоар под отвореним небом имају најбоља француска остварења, јер је вечерас уједно отворен и други Фестивал француског филма, а публика је могла да изабере да ли ће седети на трибинама или у својим аутомобилима.

Весић је нагласио да су Србија и Француска пријатељске земље и да је посебно срећан што ће баш француски филм отворити Драјв-ин биоскоп.

Аташе за културу амбасаде Француске у Србији, Kатрин Фодри, изразила је велико задовољство и захвалност свима који су учествовали у организацији фестивала и нада се да ће он постати незаобилазна тачка на културној мапи Србије.

Градски секретар за културу Иван Kарл сложио се да је француски филм увек имао значајан удео на свим међународним фестивалима у Србији и региону, те да такође треба подсетити да је током деведесетих био међу најзаступљенијим, како у биоскопу, тако и на телевизији. 

"Након Фестивала, наставиће да се приказују најновија остварења чију продукцију је прекинула корона, а на мој предлог организатори су уврстили и неке од највећих класика. Добићемо традиционалну културну сцену где ће публика уживати у магији покретних слика", рекао је Kарл.

Директор Kомбанк дворане Игор Станковић истакао је да ће у наредном периоду публика моћи да по први пут у Србији ужива у гледању филмова из својих аутомобила, те да, иако су биоскопи званично затворени и њихово отварање зависи од америчких премијера и њихове доступности, Београд није ускраћен за такав ужитак захваљујући управо Драјв-ину.

Прва публика имала је прилику да на паркиралишту, али и ван својих кола погледа филм Ноћна смена редитељке Ан Фонтен.

Они који су се одлучили за удобност аутомобила потребно је само да укључе радио и да наштелују фреквенцију 90.0 мхз, купе кокице и пиће и уживају у пројекцији. 

Возила се распоређују по времену доласка на паркинг, а убудуће они посетиоци који на фестивал дођу аутомобилима неопходно је да претходно изврше резервацију путем сајта Kомбанк дворане, док се за део са седећим местима на отвореном простору саветује долазак раније.

Фестивал у Драјв-ин биоскопу на Ади траје четири дана, а на вече затварања, 27. јуна, биће приказан трилер Преводиоци француског редитеља Режиса Роансара.

Уколико пак дође до кише, пројекције француског филма биће премештене у Kомбанк Дворану, где ће улаз такође бити слободан.

Фестивал француског филма је пројекат који се већ другу годину за редом одржава у сарадњи Француског културног института, Kомбанк Дворане и МЦФ Мегаком филма.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара