Филмови највећег комичара свих времена бесплатно у онлајн биоскопу „Moj OFF“

Летња „сцена“ онлајн биоскопа на адреси mojoff.net од 18. јула нуди незаборавне Чаплинове филмове. Бесплатно на репертоару остварења „Псећи живот“, „Жена из Париза“, „Златна грозница“, „Светлости позорнице“... Италијаснки филм „Чаробне ноћи“ и француско остварење „У рату“ додатне су посластице за филмофиле.

Његово име сви знају, његов хумор многи обожавају. Циклус филмских ремек-дела чувене „скитнице“ са екрана – Чарлија Чаплина – бесплатно је 18. јула на репертоару биоскопа „Moj OFF“.

Током лета, посетиоци онлајн биоскопа „Moj OFF", чије сале непрекидно раде на адреси mojoff.net, моћи ће да се присете старог доброг хумора Чарлија Чаплина и гласно насмеју уз препознатљив ход вољеног комичара. Његови покрети и мимика били су довољни да се неми филм у потпуности разуме, а црно-бела слика са екрана заволи и да се, и дан-данас засмејавају различите генерације.

Летњу „сцену“ обогатиће Чарлијева ауторска остварења попут: Псећи живот (A Dog's Life), Жена из Париза (A Woman of Paris), Модерна времена (Modern Times), Златна грозница (The Gold Rush) филм који је 1925. двоструко номинован за награду Оскар, као и Светлости позорнице (Limelight) – који је освојио Оскара за најбољу музику.

На репертоару ће се наћи и његов чувени филм из 1940. године Велики диктатор (The Great Dictator), који је уједно и први Чаплинов тон филм, за који је имао пет номинација за Оскара.

Као допуна репертоару „Moj OFF“ биоскопа, од суботе (18. јула) пред публиком ће бити и два европска филма, италијански и француски Чаробне ноћи и филм У рату.

Сатирична комедија италијанског редитеља Паола Вирција Чаробне ноћи (Notti Magiche) прво приказивање код нас имало је на прошлогодишњем Фесту. Филм прати причу о троје младих, амбициозних сценариста осумњичених за изненадну смрт чувеног филмског продуцента чије је тело пронађено у реци Тибар.

Радња филм смештена је с почетка деведесетих година прошлог века када се у Италији одржавало Светско првенство у фудбалу и када је фудбалску грозницу пратио усклик навијача и химна позната као Чаробне ноћи.

Филм описује и период када италијанска кинематографија доживљава последње искре златног доба, осврћући се на славне дане римске филмске индустрије која у једном тренутку бива исцрпљена.

Француски филм У рату (En guerre) редитеља Стефана Бризеа који је 2018. номинован за најбоље остварење на Филмском фестивалу у Кану, а носилац је и ФИПРЕСЦИ награде за најбољи филм на Фестивалу европског филма на Палићу, прати причу о сукобу две различите стране једне индустрије – радника и послодавца, а редитељ Бризе поново је поверио главну улогу награђиваном француском глумцу Венсану Лендону након веома успешне заједничке сарадње на филму Мера људскости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво